12. april 2024

8 skarpe til Trine Persson

Vi stiller på ByensNyt  med jævne mellemrum personer med tilknytning til 8370 en række faste spørgsmål, om hvordan deres forhold er til postnummeret. Det segment kalder vi “8 skarpe”, og denne gang er det initiativtageren til den kommende Røde Kors Cafe og apoteker på Webapoteket Trine Persson, der besvarer spørgsmålene.

1. Hvor længe har du boet i 8370?

Vi flyttede til byen med familien i 2005.

2. Hvad er du mest glad for ved at bo i 8370?

Jeg glæder mig over, at byen har så mange uddannelsessteder og skoler og en god musikskole, så vi har kunnet følge børnene lokalt fra skolestart til gymnasie.  Jeg sætter også stor pris på, at der er et godt og aktivt liv i byens kirker hvor man altid også får en meget høj kvalitet af musikalske oplevelser hver gang man kommer.

3. Benytter du dig af de lokale kulturtilbud i 8370?

Jeg synes vi har mange muligheder lokalt. Jeg kommer til koncerter i kirkerne, og syng dansk arrangementerne. Der er også biografen, som jeg bruger  alt – alt for lidt – det er imponerende, at en frivillig forening kan drive en biograf med så mange gode tilbud. Sløjfen og Højskolens gode tilbud vil jeg gerne bruge mere.

4. Dyrker du sport/motion i 8370?

Jeg er særligt glad for yoga og de udendørs hold som Trine Merete Hagemann står for. Jeg kommer der, når arbejdet tillader. Og så har jeg hund, så jeg går ture i lokalområdet med – er dog oftest at finde med hunden på vej til og fra arbejde, 2 fluer med et smæk 🙂

5. Er du medlem af en forening i 8370?

Jeg er medlem af Hadsten motionsforening.

6. Har du et sted i 8370, som betyder noget særligt for dig?

Det er helt klart røde kors caféen Cafe Snakbar som åbner 7. August. Vi er en masse frivillige, som har arbejdet på at få cafeen klar siden nytår. Vi har allerede oplevet imponerende opbakning og support fra byens virksomheder og de mange frivillige. Nu håber jeg sådan, at vi lykkes med at skabe en cafe som byens beboere vil bakke op om og benytte så Røde Kors og byen får et sted mere at samles om til kaffe, snak, brætspil og meget mere.

7. Har du et godt tip til folk der lige er flyttet til byen eller måske et tip, som alle bare burde kende til?

Meld dig ind i en af de mange foreninger som findes i byen – det er den bedste måde at lære folk at kende på.

8. 8370 har jo det meste, men er der noget som du savner?

Jeg har savnet en Cafe – og det har vi snart. 

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler