18. maj 2024

Tæt På Bo Bojesen

I ByensNyts faste føljeton Tæt På stilelr vi skarpt på en lokal profil ved at stille de samme 8 spørgsmål. Denne gang er det Bo Bojesen, der til har sin gang som erhvervsrådgiver i Spareakssen Kronjylland, men som også ofe ses på og omkring byens idrætsbaner både inden og ude.

Hvor længe har du boet i 8370?

Familien flyttede tilbage til byen i 2006, hvor vi byggede hus på Lyøvej. Vi har tidligere boet nogle år i Silkeborg og Århus.

Jeg er selv opvokset i Selling, hvor vi flyttede til i 1976, så Hadsten har altid været min hjemby.

Hvad er du mest glad for ved at bo i 8370?

At stort set alt er inden for rækkevidde. Børnene kan cykle i skole, uanset om det er Bavnehøjskolen, Hadsten skole eller gymnasiet . Det samme gælder for deres fritidsinteresser, som primært er fodbold og håndbold.

Der findes mange ildsjæle i byen, der er gode til at få tingene til at ske.

Benytter du dig af de lokale kulturtilbud i 8370?

Går den film vi gerne vil se i Hadsten Bio, bliver det der vi ser den. Jeg tør godt sige, at der ikke går mange weekender på et år, hvor vi ikke er i hallen eller på boldbanerne i HSK.

En koncert eller andre arrangementer i Sløjfen, bliver det også til.

Dyrker du sport/motion i 8370?

Jeg er pt. træner for HSK’s dygtige U13 piger og har selv spillet fodbold i HSK det meste af mit ungdom og voksenliv.

De senere år er landevejene omkring Hadsten blevet udforsket gennem mange løbeture.

Er du medlem af en forening i 8370?

Jeg er medlem af HSK og af en frivillig forening i Hadsten Håndbold (sammenHOLDET), hvor man mod en beskeden betaling, får mulighed for at stille sin hjælp til rådighed ved forskellige arrangementer.

Har du et sted i 8370, som betyder noget særligt for dig?

Hallen og boldbanerne har givet (og giver stadig) mange gode oplevelser. Der har jeg brugt rigtigt meget kvalitetstid med familien.

Lynghøjen der ligger mellem Selling og Hadsten. Der har jeg mange gode barndomsminder fra.

Har du et godt tip til folk der lige er flyttet til byen eller måske et tip, som alle bare burde kende til?

Udforsk og involver jer i en af de mange foreninger i byen. Det giver hurtigt et godt og stort netværk.

8370 har jo det meste, men er der noget som du savner?

Som de fleste ”indfødte”, har jeg savnet en svømmehal i byen. Var selv flittig bruger af friluftsbadet i min barndom. Jeg kan godt savne lidt mere opbakning til de lokale erhvervsdrivende, herunder også de lokale banker. De giver nemlig rigtig meget retur til foreningslivet og byen

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler