24. september 2023

Tæt på Dorthe Nyrup

I dagens artikel går vi med vores 8 klassiske spørgsmål “tæt på” Dorthe Nyrup eller Dorthe Dyrlæge, som hun også kaldes i folkemunde. Dorthe er ejer af Favrskov Dyreklinik samt af Natural Equine Care Denmark

  1. Hvor længe har du boet i 8370?

Ad to omgange, første gang 2003-2009 og anden omgang 2013- nu

2. Hvad er du mest glad for ved at bo i 8370?

Hadstens størrelse synes jeg er perfekt. Beliggenheden i forhold til land og natur og de to større byer Randers og Århus er også perfekt.

Og så kan man handle lokalt og få stort set alt her i byen. De mindre nære miljøer hvor der er sportsliv og handel kan jeg godt lide.

3. Benytter du dig af de lokale kulturtilbud i 8370?

Jeg er desværre ikke den store kulturnørd, men hvis jeg var, ville jeg helt klart gøre det. Jeg benytter mig mere af naturen omkring Hadsten. Jeg har dog været medlem af Favrskov Middelalderforening i mange år og har gode oplevelser derigennem.

4. Dyrker du sport/motion i 8370?

Nej men mine børn gør/har gjort. Hadsten Håndbold og det lokale fitness.

5. Er du medlem af en forening i 8370?

Hadsten Handelsforening. Fordi jeg gerne vil bakke op om handelen her i byen. Jeg handler selv altid lokalt hvis jeg kan.

6. Har du et sted i 8370, som betyder noget særligt for dig

Mit hjem/hus i Sølundsskoven betyder noget helt særligt for mig.

7. Har du et godt tip til folk der lige er flyttet til byen eller måske et tip, som alle bare burde kende til?

At lære den lokale befolkning at kende f.eks. via engagement i f.eks foreningsarbejde, sport, kultur osv. 8370 borgerne er skønne.

8. 8370 har jo det meste, men er der noget som du savner?

Ja, havet. Jeg er nærmest født og opvokset på sejlskibe, så havet er et evigt savn. Heldigvis er der ikke så langt til Djurslands kyster.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler