22. maj 2024

Tæt på Kim Hedegaard

Vi nærmer os med hastige skridt Kommunalvalget, og her stiller Kim Hedegaard fra Hadsten op for Socialdemokratiet, og ham går vi “tæt på” i de følgende linjer.

Hvor længe har du boet/drevet virksomhed i 8370? 
Jeg flyttede til Hadsten fra Aarhus med min hustru og min ældste datter i 2006. Min yngste datter og min hund er begge indfødte. 

Hvad er du mest glad for ved at bo/arbejde i 8370? 

Den lette adgang til en helt fantastiske natur, de mange fritidstilbud og den brede opbakning til foreningslivet, både fra borgere og virksomheder. Og så har byen jo alt hvad man har behov for i dagligdagen. Som pendler er jeg også meget tilfreds med at jeg kan tage toget til og fra arbejde i Aarhus hver dag. 

Benytter du dig af de lokale kulturtilbud i 8370? 

Ja selvfølgelig, både Hadsten Bio, og arrangementer i Cafe Snakbar. Men også arrangementer og koncerter i Sløjfen. I år glæder jeg mig særligt til at se Favrskovrevyen for første gang. Som brandmand forsøger jeg også, sammen med mine kolleger, at deltage på Lilleåmarkedet og ved julearrangementer mv. 

Dyrker du sport/motion i 8370? 

Ja, jeg træner taekwondo i Favrskov Taekwondoklub. Klubben er lige flyttet i helt nye lokaler i det nybyggede kampsportscenter ved Hadsten Hallen. Jeg glæder mig til at vi kan blive en del af et større sportsligt fællesskab I HKIC. Derudover træner jeg i Hadsten Motion et par gange om ugen. Jeg spiller også lidt bordtennis privat, og så glæder jeg mig rigtig meget til at prøve de nye padelbaner i Hadsten. Lilleåen er desværre ikke helt bred nok til at ro havkajak, så når vi skal ro, går turen til Gudenåen eller Aarhusbugten. 

Er du medlem af en forening i 8370? 

Ja, Favrskov Taekwondoklub, Hadsten Motionsforening og Socialdemokratiet. 

Har du et sted i 8370, som betyder noget særligt for dig? 

Jeg er særligt glad for Kollerup Enge. Jeg går turen langs hjertestien flere gange om ugen med min hund Mester. Turen er ca. 5 km fra mit hus, og det giver luft, overskud og godt humør hver eneste gang. Jeg synes også at Røde Kors cafe, Cafe Snakbar kan noget helt særligt. Min hustru er med i styregruppen for cafeen, så resten af familien bruger også en del tid i cafeen. Brandstationen og mine gode kolleger deroppe betyder også meget for mig. 

Har du et godt tip til folk der lige er flyttet til byen eller måske et tip, som alle bare burde kende til? 

Som tilflytter vil jeg klart anbefale at man melder sig ind i én eller flere foreninger i byen. Det er en positiv måde at engagere sig i lokalsamfundet på, få gode oplevelser og skabe netværk på samme tid. Og så skal man gøre brug af den meget lette adgang til oplevelser i naturen, både omkring selve Hadsten men også i kommunen generelt. 

8370 har jo det meste, men er der noget som du savner? 

Ja, Hadsten har meget af det meste. Men jeg kunne godt ønske mig at der var endnu bedre mulighed for at cykle sikkert fra Hadsten til Haldum/Hinnerup og fra Hadsten til Lyngå. Helt personligt kunne jeg også godt tænke mig at der var en bordtennisklub i Hadsten by hvor man kan spille som senior. Og så måske en månedlig backgammonturnering – f.eks. i Cafe Snakbar. Men det kan jo være at jeg selv skal arbejde videre på det 🙂

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler