26. januar 2022

Tæt på Niels Christian Selchau-Mark

ByensNyt stiller denne gang skarpt på byrådskandidat Niels Christian Selchau-Mark, der er medejer af Kollerup Gods, og som også netop nu er i tæt samarbejde med kommunen om etablering af Kollerup Enge.

Stilling:

Rådgiver i Borgmester- og Ledelsessekretariatet i Aarhus, selvstændig og byrådskandidat


Hvor længe har du boet i 8370?

Mine rødder strækker sig langt ned i Favrskovs rige muld – og jeg er født og opvokset i og omkring Lilleå-dalen. Med en afstikker ud af 8370 mens jeg var soldat, læste på Aarhus Universitet og sad i Aarhus Byråd, er det indtil videre blevet til 30 ud af mine 40år, som er tilbragt i 8370.


Hvad er du mest glad for ved at bo i 8370?

Jeg elsker, at der er højt til loftet. Vi har noget af landets smukkeste natur, og det er meget tilgængeligt, og det er en kilde til daglig glæde, at vi er grønne – og drømmer om at blive grønnere.

Og hvis jeg skulle havde været i tvivl før, så viste arbejdet med at stifte Hadsten Naturbørnehave virkeligt nogle af de bedste sider ved Hadsten og omegn. Børnehaven har fra sin spæde start været heldige med gavmilde sponsorer, der har doneret alt fra maling til legetøj og rygsække, til engagerede forældre og bedsteforældre, der holder arbejdsdage og støtter op om de sociale arrangementer.

Hvis man tør række ud, så er vi i Hadsten-området begunstiget med ildsjæle på mange områder, og det sammenhold, engagement og den stædighed der kan findes i blandt os, er noget af det, som jeg elsker ved vores by.


Benytter du dig af de lokale kulturtilbud i 8370?
Absolut. Som inkarneret filmnørd holder jeg meget af at se film, hvor de ses bedst: på det store lærred. Og Hadsten Bio er fremragende – jeg er så imponeret over de ildsjæle, der er med til at gøre biografen suveræn.

Sløjfen får jeg også brugt en del, da jeg er meget natur- og kulturinteresseret, og så er jeg jo også heldig med, at Kollerup lægger lokaler til en hel del kulturelle arrangementer og udstillinger, fra Erling Mørchs fantastiske fugleskulpturer langs Hjertestien, til kunstferniseringer, åbne værksteder m.m. lige i min baggård.


Dyrker du sport/motion i 8370?

Ikke i organiseret regi. Jeg løber, vandrer og går på jagt i området, men organiseret sport går jeg til i Aarhus, hvor jeg dyrker kampsport med vikingevåben i Vikingekampgruppen Ask.


Er du medlem af en forening i 8370?

Jeg er medlem af den konservative vælgerforening i Favrskov, da jeg er dybt optaget af, hvordan vi kan sikre vores velfærdssystem og udvikle vores kommune – sammen. Og så er jeg aktiv som Institutionsbestyrelsesformand for den private børnehave Hadsten Naturbørnehave, som jeg er medstifter af.


Har du et sted i 8370, som betyder noget særligt for dig?

Jeg elsker Kollerup – og ikke mindst Kollerup Enge, og ser det som et af mine absolut største privilegier, at jeg kan være med til at tage vare på, og forbedre, den del af 8370.


Har du et godt tip til folk der lige er flyttet til byen eller måske et tip, som alle bare burde kende til?

Engager dig! Der er et sprudlende og meget varieret foreningsliv i Hadsten-området, og det er en perfekt måde at lære nogle folk at kende. Og gør brug af de mange dejlige tilbud og muligheder, som f.eks. den fantastiske natur i og omkring Hadsten.


8370 har jo det meste, men er der noget som du savner?

Cykelstiforbindelserne mellem Hadsten og nabo-postnumrene kunne være bedre, og så kunne jeg godt tænke mig, at Lilleåparken blev grønnere og vildere. Og så skal udvidelsen af Sløjfen og tilbygningen af lokaler til Ungdomsklubben simpelthen gøres færdig. Hvis man gav Sløjfen det sidste løft, løfter vi faktisk hele byen, og mulighederne for at lave store og spændende ting i midtbyområdet.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er medstifter af og formand for Favrskov Revyen i Hadsten. Han er derudover formand for Kulturhuset Sløjfen i Hadsten, næstformand for Favrskov Gymnasium og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler

Vejret i 8370

Hadsten
overcast clouds
6.5 ° C
6.9 °
5.9 °
90 %
8.2kmh
93 %
ons
6 °
tors
8 °
fre
5 °
lør
10 °
søn
6 °