24. september 2023

Tæt på Tommy Risgaard

I rækken af minportrætter med svarene på 8 faste spørgsmål som vi her på ByensNyt kalder Tæt på er turen denne gang kommet til Tommy Risgaard, der er indehaver hos danbolig Hadsten og danbolig Hinnerup og som nu runder 21 år som ejendomsmægler.

Hvor længe har du boet i 8370?

Jeg købte en landejendom på Rækkevej, sammen med min kone Kristina, som vi overtog en kold december dag i 2003. Før det boede vi midt i Aarhus, hvor Kristina også er fra.

Hvad er du mest glad for ved at bo i 8370?

Personligt er jeg meget glad for den lækre natur der omgiver Hadsten. Naturen er storslået, imponerende og vild i alle sine afvekslinger.

Jeg kan også rigtig godt lide Hadsten som by. Her er alt hvad man som familie har brug for i det daglige og et handelsliv der skaber et godt sammenhold for byen.

Benytter du dig af de lokale kulturtilbud i 8370?

Det må man sige. Jeg deltager både med danbolig og med familien i rigtig mange arrangementer. Sløjfen bliver flittigt brugt, og mine børn går til forskellige sportslige aktiviteter i lokalforeningerne.

I danbolig er vi også sponsor, supporter mv. i Biografen, Hadsten Håndbold, HSK Fodbold, Basketklubben samt forskellige sportshold, individuelle lokale sportsudøvere og lokale ildsjæle. Vi kan godt lide at bidrage og støtte lokalt og er naturligvis også medlem af Hadsten Handel.

Dyrker du sport/motion i 8370?

Av, det var et ømt punkt. Jeg er tidligere meget aktiv fodboldspiller, men er ikke længere sportsudøver på den måde. Men jeg er meget aktiv i min fritid. Dels hjemme på gården, hvor der altid er meget der skal laves. Som tidligere nævnt bruger jeg også naturen meget, og jeg er passioneret jæger og det går der rigtig meget tid med.  

Er du medlem af en forening i 8370?

Jeg er medlem af den lokale jagtforening, og flere historiske foreninger, men da jeg ikke er aktiv sportsudøver, så er jeg ikke rigtig medlem andre steder. Men jeg følger meget med og via danbolig støtter vi så bredt som muligt med sponsorater i lokalområdet.

Jeg er også medlem af den lokale Rotary klub, hvor jeg nyder det gode lokale netværk og sammenhold blandt godt 60 lokale medlemmer.

Har du et sted i 8370, som betyder noget særligt for dig

Ja, det er der. Jeg holder meget af Favrskov lige vest for byen. Det er også netop her mit hjem ligger og det holder jeg rigtig meget af. Min kone og børn har heste og jeg elsker den gode plads og højt til himlen. Vi er glade for dyrene omkring os, både de tamme, men også de vilde, for der er rigtig meget vildt i Favrskov. Måske også fordi jeg planter rigtig meget skov, graver søer og indretter vores ejendom, så det vilde liv kommer tæt på.

Har du et godt tip til folk der lige er flyttet til byen eller måske et tip, som alle bare burde kende til?

Uha der er mange ting til de nye tilflyttere til byen, men skal jeg nævne noget særligt, så tror jeg det skal være skovene og området omkring Lilleåen. Her er så meget at se, hvis man stiger ud af bilen og tager en tur til fods langs åen eller de mange skovstier.

8370 har jo det meste, men er der noget som du savner?

Det er rigtig, vi har det meste her i 8370, men skal jeg nævne et par ting vi mangler, så er det jo en svømmehal, men vi mangler i særdeleshed seniorboliger i midtbyen. Der er stor efterspørgsel efter dem og jeg oplever, at det er én af meget få grunde til at folk i seniorsegmentet kan finde på at flytte fra vores skønne by, for der er simpelthen ikke nok boliger, når parcelhuset ikke længere er det bedste for seniorerne. Ellers flytter folk jo ikke fra området, når først de er flyttet her til og er faldet for stedet.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler