28. november 2021

Banebørster med samfundssind

Manneken Pis i Bruxelles har oplevet det. Den lille havfrue på Langelinje har oplevet det. Landsoldaten i Fredericia har oplevet det. Og Gåsepigen i Aalborg har oplevet det og nu oplever Hadsten Banebisser det samme. Om det er banebørsterne selv, der i nattens mulm og mørke har påført sig selv mundbind eller det er omsorgsfulde borgere, der har tænkt på de stakkels banebørster der hver dag er tæt omgivet af ventende togrejsende og derfor har udstyret dem med mundbind, det melder historien ikke noget om. Men nu kan de i hvert fald ikke udsættes for smitterisiko og ej heller kan de smitte andre. Det må da siges at være banebørster med samfundssind.

Gudrun Steen-Andersens fine bronzeskulptur Banebørsterne blev opsat i 1994 og blev i 2014 udsat for hærværk men denne gang hører udøvelsen vist mere til i spøg og skæmt afdelingen.

Tak til Flemming Aaen Jensen for hintet.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er medstifter af og formand for Favrskov Revyen i Hadsten. Han er derudover formand for Kulturhuset Sløjfen i Hadsten, næstformand for Favrskov Gymnasium og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler

Vejret i 8370

Hadsten
overcast clouds
3.9 ° C
3.9 °
3.1 °
96 %
3.7kmh
100 %
søn
4 °
man
3 °
tirs
7 °
ons
4 °
tors
-1 °