28. februar 2024

Gå en tur på hjertestien

Der findes mere end 200 hjertestier i Danmark. En hjertesti er en afmærket motionsrute, hvor der langs ruten er opsat skilte med Hjerteforeningens logo og stien kan anvendes af alle.

I Hadsten har vi også en hjertesti og hver torsdag kl 13.30 arrangerer Hjerteforeningen i Favrskov en gåtur på stien med start ved Kollerup Mølle Kro, hvor alle er velkomne.

Selv går eller løber jeg mig også gerne en tur på hjertestien og ikke sjældent oplever jeg en fisk springe når jeg passerer Lilleåen, en fiskehejre på jagt eller en Rød Glente i luften. Sommerfugle i grøftekanten, en hare på spring eller sågar et rådyr er jeg stødt på. Men allermest glæder jeg mig over, hvordan årstiderne sikrer, at den ellers kun 3,5 km lange tur aldrig er den samme.

I dag her på efterårsferiens sidste hverdag var solen smukt på spil og skabte en flot gylden farve i det tidlige efterårsløv. Uanset om man tager turen en tidlig morgen eller i en skumringstime møder man næsten altid andre, der også er ude at løbe eller ude at gå en tur med hunden og de fleste gange, som på min tur i dag, har ejerne også husket at have snor på hunden, så vildtet i området kan være i fred.

Det er Kollerup Gods der lægger jord til hjertestien og du kan læse mere om hjertestien om Kollerup og de andre hjertestier i Danmark her.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler