28. februar 2024

Hadstens butikker syder af julestemning

Det er svært ikke at komme i julestemning, når man bevæger sig op gennem Søndergade her i december.

De fleste af butikkerne har sat lys op om vinduerne og har gjort meget ud af at pynte vinduerne her op til jul. Hos Søndergades Optik har man gennem mange år brugt den samme vinduesdekoratør, som hvert år finder på nyt. Det er for det meste meget stilfuldt og klassisk og det samme er det i år.

“Vi nyder, når folk stopper op, bare for at betragte vores vinduesdekoration og vi får ofte at vide, at vi har flotte vinduer” fortæller indehaver Mette Weinell til ByensNyt, da vi kigger indenfor. Mette og hendes kollega Hanne Rahbek har henholdsvis visir og mundbind på, da jeg kommer ind, de betragtes som sundhedspersonale.

“Ja, det vænner man sig jo til” smiler Hanne bag mundbindet – hun siger i hvert fald, at hun smiler men det lyder også sådan på tonefaldet. “Ja vi kan jo allerbedst lide, når vi kan se vores kunders mimik, men sådan er det jo ikke lige nu” siger hun.

Før i tiden har december været en stille måned, så Mette har vænnet sig til at holde ferie i en af de første uger i december og selv om, at der i dag ikke er den store forskel på månederne, har hun holdt fast i den tradition og i næste uge går turen til Gran Canaria.

“Vi skal ned at have lidt sol og varme” siger hun “og med Bo og Hanne til at passe butikken, så er jeg jo supergodt hjulpet” siger hun “og så kommer jeg tilbage med masser af energi til de sidste dage op mod jul”

Udover gavekort plejer der også at være godt gang i skibriller og sportsbriller op til jul, og Mette er lidt spændt på at se, hvordan det går med det i år grundet corona. “Vi har dem i hvertfald og vi håber, for vores kunder, at de kan komme af sted. Jeg har jo selv stået meget på ski, og ved, at det for mange er et af årets højdepunkter.”

Mens jeg stod og snakkede med de to optikere bad Mette mig om lige at tage mine briller af, hvorefter hun ganske uopfordret i vanlig servicerende stil begyndte at pudse dem.

Jeg “ser bare altid godt ud”, når jeg kommer ud fra den butik.

Derefter gik jeg en tur rundt i gaden og nød de flot pyntede butikker og i morgen lørdag, tror jeg jeg kommer forbi igen til Lions flotte julehyggeweekend med boder og toget Futte der kører rundt med byens børn og deres forældre.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler