9. december 2023

Bliv frivillig på madskole i sommerferien

I sommerferien afholder 4H Madskole på Bavnehøjskolen i Hadsten, og de har brug for hjælp til at afvikle skolen. Vi har modtaget følgende pressemeddelelse fra 4H.

Madskoler er for børn i alderen 8-12 år. På en Madskole lærer børnene at lave god, sund mad fra bunden, dyrker motion og kommer på ekskursion, hvor de ser fødevarer i kæden fra jord til bord hos en dansk jordbrugs- eller fødevarevirksomhed.

Madskoler foregår i skoleferien, og de fleste Madskoler bliver afholdt i starten og slutningen af sommerferien. En Madskole forløber over fem dage (mandag til fredag i dagtimerne). Hvert hold består af ca. 20 børn og 4-5 instruktører.

Madskoler arrangeres af 4H i et ikke profitskabende samarbejde med Landbrug & Fødevarer, og REMA 1000.

Bliv frivillig madskoleinstruktør

Som frivillig instruktør på en Madskole vil du gøre en forskel for børn og deres kendskab til mad og sundhed. Du får en uforglemmelig oplevelse med børn i køkkenet. Her vil du være med til at lære dem om madlavning, fødevarer, ernæring samt vigtigheden af fysisk aktivitet. Alt sammen på en sjov, lærerig og aktiverende måde.

Alle interesserede over 18 år kan blive instruktører på Madskolen. Det vigtigste for os er, at du har lyst og mod på at lave mad sammen med børn. Er du under 18 år, kan du blive medhjælper på Madskolen. Vores frivillige instruktører har alverdens forskellige baggrunde og bevæggrunde for at deltage. Der er de studerende, som ønsker at få noget på CV´et eller bedstefaren, der ønsker at få en hyggelig uge i samværet med sit barnebarn.  

At være frivillig på Madskolen er en sjov oplevelse, der samtidig giver praktisk erfaring med blandt andet projektplanlægning, ernæringsformidling, didaktik, pædagogik og meget andet.

Læs mere om Madskoler og hvad det vil sige at være frivillig instruktør på: www.madskoler.dk

Hvornår: Der afholdes Madskole i uge 27 (29. juni – 3. juli) samt uge 32 (3. august – 7. august) på Bavnehøjskolen.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler