23. september 2023

Balderus fejrede Leif på hans 80 års fødselsdag

Det er ikke usædvanligt at nogen fylder 80 år i dagens Danmark, men der var nu alligevel noget specielt over Leifs fødselsdag den 5. juli, fordi Leif blev nemlig fejret på sin arbejdsplads, som han tidligere har ejet og i dag er ansat hos.

Leif Mortensen overtog i sin tid Balderus Stoleflet fra Bent Hagelskjær, og ansatte derefter Knud Silkjær i 1992 og lærte ham op i håndværket. Sidenhen købte Knud virksomheden i 2005 af Leif, som byttede rollen som chef ud med rollen som ansat, og sådan har det været siden da.

Onsdag fyldte Leif så 80 år, og her insisterede både Knud og hans kone Konni på, at fødselsdagsselskabet skulle runde dagen af, efter et frokostbesøg på Pøt Mølle, med kaffe og hjemmelavet jordbærtærte hos Balderus, og som sagt så gjort. ByensNyt fik lov til at være med lidt på sidelinjen, og fik en snak med fødselaren, der stadig fletter stole hos Knud, flere gange om ugen.

“Jeg nyder at komme her, og jeg synes stadig det er sjovt, og så længe jeg har det sådan og mit helbred er godt, så fortsætter jeg. Jeg tror ikke det er så usædvanligt længere, at folk som jeg arbejder, men måske, hvis jeg fortsætter til jeg er 99, så er det nok lidt usædvanligt”, kommer det med et lille grin fra Leif Mortensen, der møder ind omkring klokken ni og bliver i nogle timer herefter, to-tre gange om ugen.

Knud og Konni holdt begge en rørende tale til Leif

Skiftet fra at være ejer og til at være ansat i samme virksomhed, er ifølge Leif, gået ganske fint, og det eneste han til en start var bekymret for, var, om han kunne give Knud nok plads til at træffe sine egne beslutninger.

“Det jeg var mest bekymret for, da Knud overtog var, om jeg tog for meget opmærksomhed og kom til at aftale noget med kunder over telefonen, som Knud måske ikke var enig i. Så derfor var jeg glad den dag, da der blev ansat en kontorassistent til at tage telefonen, når Knud ikke var her. Ellers har det været en fornøjelse at være ansat under Knud, og det er jo også en af grundene til, at jeg stadig er her”, siger Leif og tilføjer

Inden kaffen og jordbærtærten hos Balders, havde selskabet været en tur på Pøt Mølle, og til trods for at der var godt 35 gæster, så konstaterede Leif, at det nu var et mindre selskab i hans familie.

“Jeg kommer fra en stor søskendeflok og har selv fire børn, så i min familie er det her en lille fest, selvom andre jo nok vil mene at det da er ganske pænt med så mange”, kommer det med et stort smil fra fødselaren, inden fokus rettes mod jordbærtærten, der smagte fantastisk.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler