26. januar 2022

Café Snakbar blev omdannet til Café Strikbar torsdag aften

Man er i den grad med på moden, hvis man strikker, og var man blandt dem der mente, at det nok bare var en dille under Corona, så skulle man have været forbi Café Snakbar i går aftes. Her var caféen fyldt til bristepunktet med kvinder i alle aldre, der strikkede løs.

Der blev også talt, grinet, spist kage fra S´Brødt og drukket te og kaffe i en grad, så de tre bag cafédisken havde mere end rigeligt at se til. ByensNyt kiggede forbi, og måtte konstatere, at det med at strikke, det er stadig primært en kvindeting. I hvertfald var ByensNyts udsendte eneste mandlige islæt denne aften, hvor samtlige stole og sofaer var optaget med kvinder i alle aldre.

Der var en livlig snak, både omkring strikning og gode råd hertil, men også det forestående kommunalvalg blev diskuteret, hvor blandt andet ønsket om en svømmehal i byen var til debat. For en stor del af gæsterne, var det første gang, at de besøgte Café Snakbar, men det virkede til, at det langtfra var sidste gang, lige som flere havde fået lyst til at blive frivillig i caféen.

De tre cafémedarbejdere havde mere end rigeligt at se til torsdag aften, hvor over 40 kvinder i alle aldre havde fundet vej til Café Snakbar. Foto: Café Snakbar

En af initiativtagerne til aftenens strikkecafé er Linda Winding, der også har været med til at starte Café Snakbar op, og mellem servering af kage og kaffe, havde hun også tid til en kort snak.

“Det er de frivillige der selv er med til at sætte rammerne for, hvad der skal ske når de har vagt, og vores lille team synes det kunne være sjovt med en strikkeaften, og det må man da sige, at folk har taget til sig. Jeg tror ikke vi har haft en dag, hvor så mange har været på besøg på samme tid, så det må vist kaldes en succes det her”, kommer det storsmilende fra Linda, der tilføjer, at næste gang der er strikkecafé, er om fire uger fra 18-20.30. Alle er velkomne, også mænd.

Karina og Jette havde taget strikketøjet med, og var begejstrede for det nye tiltag, og var allerede klar på, at komme næste gang til en ny omgang strikkecafé.

“Vi havde set det på Facebook, og tænkte at det skulle vi da med til. Det er virkelig hyggeligt, og vi har talt med flere af de andre, og folk er gode til at give tips og tricks, så det er et godt initiativ, og helt sikkert ikke sidste gang vi kommer”, fortæller de to kvinder, der har strikket i flere år, og altså ikke er hoppet med på bølgen under nedlukningen.

Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler

Vejret i 8370

Hadsten
overcast clouds
6.5 ° C
6.9 °
5.9 °
90 %
8.2kmh
93 %
ons
6 °
tors
8 °
fre
5 °
lør
10 °
søn
6 °