I tirsdags indtog 300 elever bistroen på Den Jyske Håndværkerskole, hvor personalet traditionen tro, afholdte julefrokost for eleverne på skolehjemmet.
Først stod den på lækker julemad, til stor begejstring for eleverne, hvor der både var flæskesteg, medister, rødkål, brune kartofler og rigeligt med sovs, som køkkenet på Håndværkerskolen havde tryllet frem. Til dessert stod den på risalamande, hvor der selvfølgelig også var konkurrence om at finde mandlen.
Herefter stod den på julebanko med masser af flotte gevinster, hvoraf en del kom fra diverse sponsorer med tilknytning til skolen. Resten havde elever selv været med til at sponsere indirekte. Alt fra bløde dyner og gavekort til små, sjove overraskelser blev uddelt til heldige vindere.
“Det koster 20 kroner, hvis man smækker sig ude fra sit værelse, så det er blandt andet disse penge fra årets løb, der er med til at give eleverne en god julefrokost. Eleverne sætter stor pris på denne aften, og det er noget de ser frem til, og det er altid hyggeligt at arrangere og deltage i”, fortæller Sille Brodersen fra Den Jyske Håndværkerskole, der sammen med sine kolleger fra blandt andet køkkenet og skolehjemmet, havde været med til at stable julefrokosten på benene.
Hun fortæller, at eleverne går på juleferie den 20. december, mens skolen åbner op igen den 6. januar 2025. Der går omkring 700-800 elever om ugen på skolen, hvoraf godt 70 procent bor på skolehjemmet.