19. maj 2024

Dialoger på tegnebrættet

Skal man altid tegne på et fladt tegnebræt? Kan billeder egentligt tale? Og kan børn tale sammen på ét kunstværk?

Tekst og fotos: Anne Ørskov, Hadsten Billedskole.

Svar på disse spørgsmål kan man få ved at se den flotte fællesudstilling med værker lavet af elever fra kommunens 4 billedskoler, som lige nu er udstillet i Uhresalen i Hinnerup Bibliotek og Kulturhus. Udstillingen kan ses måneden ud i Bibliotekets åbningstid. 

Udstillingen er afslutningen på forårssæsonens store fælles arbejde ud fra temaet ”Dialoger på tegnebrættet”, som bl.a. er inspireret af et samarbejde med kunstneren Qnud Kaos, som opfordrede børnene til at bruge kander, skateboards, dørslag og alt muligt andet som tegnebræt. Børnene har haft dialoger med tingene, og de har talt om, hvad tingene har oplevet, hvad tingene har set og drømt om, og det er disse samtaler, man kan se på værkerne.

Foto: Anne Ørskov

På udstillingen kan man også se flere store ”Ønskeøer” som er samlet af små værker, som 800 børn og unge fra Favrskov Kommune har været med til at lave til Billedkunstens Dag. Inde i hver enkel lille viklet ”byggeklods” ligger et ønske. Der er eventyrlige ønsker, som at få en enhjørning, der er praktiske ønsker som nye sko og der er smukke ønsker som kærlighed på hele jorden, og der er utrolig mange hemmelige ønsker og ens for dem alle er, at vi håber, de går i opfyldelse. 

Fredag d 3/5 havde alle kommunens 4 billedskoler en festlig fernisering som åbning af udstillingen. Der kom ca 200 gæster for at hørte billedskolelederen fra Ulstrup Jane Susanne Andersens velkomsttale og ikke mindst se (og gå i dialog med) alle de smukke mangeartede værker.

Relaterede artikler