21. maj 2024

Gå en tur med en indsamlingsbøsse i dit lokalområde og støt Røde Kors

Røde Kors HADSTEN-HINNERUP spørger om hjælp til at samle ind til udsatte i Danmark og resten af verden

Søndag d. 2. oktober går frivillige på gaden for at samle ind til udsatte i Danmark og i verdens brændpunkter. Røde Kors inviterer borgere i Hadsten og Hinnerup til at være med.

Tag en indsamlingsbøsse med dig på din søndagsgåtur. Sådan lyder opfordringen fra Røde Kors, som samler ind til udsatte familier og børn herhjemme og ude i verden søndag den 2. oktober. Indsamlingslederne Anne (Hadsten) og Margit (Hinnerup) håber, at mange borgere vil deltage i indsamlingen lokalt.

”Vi glæder os rigtig meget til indsamlingen. Der plejer at være en hyggelig stemning. Der er gode gensyn med indsamlere, som har indsamlet i mange år og en varm velkomst til nye indsamlere. Efter indsamlingen er der kaffe/te/saft og kage, mens pengene tælles op og beløbet skrives på et diplom. Hver indsamler og hver indsamlet krone gør en forskel!” fortæller Anne og Margit

Udover at gøre en forskel for verdens udsatte, ser Anne og Margit det også som en god mulighed for at give sine børn perspektiv på verden omkring dem, genoptage kontakten med en gammel ven, eller se byen med sine bedsteforældre.

En gåtur for katastroferamte og udsatte børn

I år vil pengene blandt andet gå til ukrainske børn og deres familier, som er kastet ud i voldsom krig og flugt, og katastroferamte børn i Yemen og Afghanistan, der har desperat brug for mad, vand, akut lægehjælp og psykosocial støtte.

I Danmark går pengene til udsatte familier, der kæmper med sygdom, svære livssituationer og en trængt økonomi. Flere børn oplever at stå udenfor, fordi der ikke er penge til fritidsaktiviteter, klasseudflugter og fødselsdage. Din indsats vil også gøre en forskel for dem.

Vil du være med til at gøre en forskel d. 2. oktober?

Meld dig som indsamler her: www.rodekors.dk/indsamling

For yderligere information kontakt Margit 20 42 00 53.

Typisk samler indsamlere mellem 1.000 og 1.200 kroner på en rute. For 1.000 kroner kan Røde Kors give:

  • En hel måneds livreddende mad til 20 katastroferamte børn
  • 20 varme tæpper til børn og voksne på flugt
  • Akut lægehjælp til 4 sårede, der har brug for en ambulance
  • Seks måneders støtte til et barn i en udsat familie i Danmark
  • Et selvværds-opbyggende døgn på en ferielejr for 3 udsatte
    børn i Danmark
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler