21. februar 2024

Hadsten Børnehave vil lave legeplads for hele byen

I Hadsten har vi mange muligheder i form af butikker, kultur, skoler og sport, men vil man en tur på en offentlig legeplads, så ser det noget mere vanskeligt ud, for nu at sige det pænt.

Faktisk er der ikke nogen offentlige legepladser i Hadsten, og i midtbyen, hvor der ellers er flere rekreative områder, er det kun skateboardramperne ved Sunds Plads der giver mulighed for leg.

Det vil Hadsten Børnehave på Lindevej gøre noget ved, og deres håb er, at få lavet en ny legeplads, hvor børnefamilier kan mødes i weekenderne, når børnehaven har lukket. Børnehavens nuværende legeplads har set bedre dage, og man er nu gået i gang med at ansøge fonde, der kan være med til at sikre bedre forhold til børnehavebørnene, og samtidig give Hadsten by den legeplads, som mange efterspørger.

”Børnehaven er selvejende og har en særdeles engageret forældrekreds, der flere gange om året mødes til arbejdsweekend, men selvom at der gøres en stor indsats for at vedligeholde, så må vi bare erkende, at legepladsen er ved at være slidt og godt kunne bruge nogle midler til markante forbedringer. Det håber vi, at diverse fonde vil hjælpe til med, samtidig med at vi også vil række hånden ud til lokale virksomheder, da vi selv skal komme med noget af betalingen til legepladsen”, fortæller Line Pontopidan, der er forældre i børnehaven og aktiv i forhold til at få en ny legeplads på benene, til ByensNyt.

”Som tilflytter tror jeg, at mange bliver overraskede over, at der ikke er en offentlig legeplads i Hadsten, og det undrer mig, at i en by, hvor der ellers sker så meget og, hvor der er så mange muligheder, så har man ikke et tilbud til de mindste. Det vil vi gerne være med til at lave om på, og jeg synes det kunne være fantastisk, hvis vi fik skabt en oase her, hvor børnefamilier kunne mødes i weekenderne og bruge en masse tid sammen”

Rækker hånden ud til samarbejde med lokale virksomheder

Børnehavens legeplads ligger på en skrå grund, så der er masser af motoriske udfordringer for børnene, når de er ud i det fri, men lige nu er det mere legepladsens tilstand der er udfordringen, og drømmene om nye ting er mange og spændende.

”Vi har en drøm om et sørøverskib, der indbyder til endnu mere leg for drengene, en ny gynge kunne også være rart, og så trænger vores legehuse også til en udskiftning. Her kunne vi godt tænke os, at lave flere forskellige stationer, så børnene kan lege i små grupper over hele legepladsen, præcis som vi gør indenfor, så vi får skabt nogle miljøer der er indbydende og giver lyst til leg”, fortæller Christina, der er pædagog i Hadsten Børnehave.

De nuværende legehuse er alle lavet i træ, hvilket også vil være oplagt for eventuelle nye legehuse, og derfor har tankerne gået på, om lokale håndværkere  kunne være en del af planen i forhold til den kommende nye legeplads.

”Vi er slet ikke nået så langt endnu i planlægningen, men det var da oplagt at lokale håndværkere, stod for at lave diverse legehuse på den ene eller anden måde, og i det hele taget håber vi på, at byens virksomheder kan se det positive i, at være med til at skabe en legeplads, som hele byen kan få glæde af. Det behøver ikke være store beløb, men det kunne for eksempel være bidrag til nye løbecykler, som vi også håber på, kunne blive en aktiv del af den nye legeplads”, siger Line, der opfordrer interesserede støtter i at give børnehaven et kald eller en mail, så legepladsen kan blive en realitet.

Fakta: 

Hadsten Børnehave er selvejende, men åben for alle og søges gennem Favrskov Kommune. Den er beliggende på Lindevej, en sidevej til Østergade i Hadsten og er normeret til 43 børn.

Der er fin udsigt over det sydlige Hadsten fra børnehaven
Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler