28. februar 2024

Isen er ikke sikker endnu til skøjteløb!

Til trods for ganske hård frost den seneste tid, så er isen på de søer og bassiner som Favrskov Kommune måler tykkelsen på, endnu ikke tyk nok til, at man kan give lov til at færdes på isen.

I en mail til ByensNyt skriver Niels Christian Laustsen, der er afdelingsleder for Trafik og Veje i Favrskov Kommune, at ved sidste måling var isen maksimal 10 centimeter, og målingen blev foretaget ved meget lav temperatur. Derfor antager han, at tykkelsen ikke er øget siden.

I følge DMI skal tykkelsen være mindst 13 centimeter for at være sikker for personer, så derfor må man væbne sig med tålmodighed lidt endnu, og med de kommende dages plusgrader, så skal man nok ikke forvente sig en skøjtetur før end tidligst i slutningen af næste uge. I Hadsten måler man på regnvandsbassinet ved Ginneruplund, mens man i Hammel måler ved regnvandsbassinet ved Bredefeldsvej. I Hinnerup er det ved Rønbæksøen, og fælles for alle tre steder er, at man ikke må gå ud på isen, før kommunen har sat skilte op med teksten at isen er sikker at betræde.

Al færdsel på isen, også når den er tyk nok, er på eget ansvar.

Når man ser dette skilt, så er isen tyk nok
Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler