26. januar 2022

Julemanden samlede Hadstens børnefamilier

Da Julemanden i dag ankom med brandbil til Sunds Plads ved Sløjfen blev han mødt af flere hundrede børn med deres forældre som tålmodigt havde ventet på pladsen til tonerne af julemusik spillet på trækbasun af den lokale byrådskandidat Søren Lahn Sloth.

Herefter gik det i rask trav med julemand og borgmester i spidsen op gennem Søndergade, igennem tunnelen og op til det store juletræ på Hans Gadebergs Plads, hvor den flotte stigevogn fra brandvæsenet også stod og ventede.

Julemanden blev fastgjort efter alle kunstens regler, hoppede op i krankurven og blev derefter hejst langt op i luften, så han kunne tænde lyset i toppen af det store juletræ.

Men inden da sang borgmester og julemand for på første vers af Højt fra Træets Grønne top. Da julemandens dybe basrøst gjaldede ud over de forsamlede børn, lød det faktisk fuldstændig som når Poul Kreativ synger en af sin flotte croonersange i Favrskov Revyen – men det må være en tilfældighed, for det her var jo selveste julemanden.

Da verset var slut blev der talt ned: 10 – 9 – 8 – 7 – 6 – 5 – 4 -3 -2 -1- NU!

Og så blev lyset på træet tændt. I den flotte formiddagssol var det faktisk lidt svært at se, men en lille pige, som stod i skyggen af træet og holdt øje med julemanden, kunne godt se det og hun var sikker på, at han kunne trylle, for træet blev tændt, da julemanden sagde nu.

Da julemanden kom ned, var der store flotte slikposer til alle børnene og julemanden blev stående en hel time og krammede og snakkede med børnene og lod masser af forældre tage billeder af deres små pus sammen med julemanden.

“Hvad ønsker du dig i julegave?” spurgte han flere af børnene og et af børnene svarede “Jeg vil helst have en kanin” “En kanin? – jamen det kan jeg da godt forstå” sagde julemanden.”

Begivenheden tiltrak også flere af de lokale byrådskandidater og mange benyttede sig af lejligheden til at få sig en god politisk snak med kandidaterne i det smukke efterårsvejr.

En dejlig dag med masser af mennesker i byen.

PS: Jeg skal lige huske at fortælle Poul Kreativ, når jeg møder ham, at han faktisk synger og snakker fuldstændig lige som julemanden. Det bliver han sikkert stolt over at høre.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er medstifter af og formand for Favrskov Revyen i Hadsten. Han er derudover formand for Kulturhuset Sløjfen i Hadsten, næstformand for Favrskov Gymnasium og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler

Vejret i 8370

Hadsten
overcast clouds
6.5 ° C
6.9 °
5.9 °
90 %
8.2kmh
93 %
ons
6 °
tors
8 °
fre
5 °
lør
10 °
søn
6 °