17. juni 2024

Minibazar i tidens ånd

For 21. gang står Ann Sonne Svensson bag Minibazar – Hadstens helt eget lokale ‘genbrugsshopping’ og loppemarked. Igen i år finder Minibazar sted samme tid og samme sted som byens populære, lokale Familiemesse. Og selvom Ann har været i gang med Minibazar i flere år, er det som om, at emnet aldrig har været mere aktuelt end nu. 

De lokale kræmmer-ildsjæle, som er helt almindelige lokale kvinder og familiemødre, bakker i høj grad også op om bazaren. Den bliver faktisk efterspurgt, hvis hun ikke melder datoen ud i god tid. I år kan man besøge ikke færre end 45 stande på søndag den 29. oktober kl. 10-16 i Vestjysk Bank Arena.

“Det er simpelthen så fedt at opleve, at byen stadig bakker meget op om den idé, jeg fik for nu 13 år siden. Og så er det lidt sjovt, at min gamle idé har vist sig at tappe mere og mere ind i tidens ånd omkring klimavenlig indkøbsadfærd, ansvarligt forbrug og grønne genbrugstanker. Særligt de unge, men også kvinder på min egen alder, får mere og mere øjnene op for ‘det gode genbrugsguld'”, fortæller Ann Sonne Svensson.

Ann tager sig af planlægningen, koordineringen, markedsføringen og hele arrangementet i hallen. Og så kommer de lokale sælgere med alle deres gode sager, som er klar til at skifte hænder og få nyt liv.

“Både sælgere og købere har simpelthen sådan en hyggelig dag. Der er supergod stemning i hallen, og der bliver gjort en masse gode handler. Det er en rigtig skøn fornemmelse at være en del af. Det opvejer hver gang arbejdet med planlægning, opstilling og oprydning.”

Bazaren byder på gratis adgang til både nyt og genbrug til både hjemmet, mor og børn – og som noget nyt måske også lidt til far. I år er der også stande med flot håndværk i træ og garn. Så der er garanti for kæmpestort udvalg, gode priser og masser af god, grøn og klimavenlig samvittighed, når du shopper løs på søndag.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler