13. juli 2024

Musik på Toppen blev en kæmpe succes

Mere end 1200 begejstrede publikummer havde i går en helt forrygende dejlig musikalsk oplevelse da Villa Grande stod bag årets fedeste havefestival Musik på Toppen og ByensNyt var med.

Vejret viste sig fra sin allerbedste side, de mange frivllige skabte de bedst tænkelige rammer og publikum havde medbragt godt humør og glæden til at være sammen om musikken.

At vi så tilmed fik den ene skønne musikalske oplevelse efter den anden satte prikken over i’et. Jeg havde selv fornøjelsen af at være konferencier og talte derfor med alle de optrædende. De var alle glade for at spille i Hadsten og synes, at vi i den grad forstår at lave en fest. “Med den opbakning, så er det altså fedt at være på scenen” sagde forsangeren i Bamse Madsen Band Helge Stolberg Madsen og stemning det var der.

Hele dagen fik en kanonstart med duoen Suburbia, der spiller melodisk guirtarbaseret singersong writer-musik og hvor lokale Jonathan Tikiøb tilmed viste, at han har en formidbel sangstemme. Mon ikke vi kommer til at høre meget mere til Suburbia i fremtiden, det tror jeg. De har efter min mening potentialet til at blive Danmarks nye Sko/Torp. Herefter overtog stjernefrøet ISSE med band, der synger sine egne danske sange og som ofte er blevet sammenlignet med bl.a. Dodo og Alberte. Isse er fra Gjern og synger som en drøm og hun er allerede flittigt spillet på P4 og P5 med sine nærværende og personlige sange. Hun har endog allerede sin egen fanclub, der var mødt frem i sorte fan T-shirts og som var med til at sætte en god stemning.

Lars P Band indtog dernæst scene 2 med bl.a. velkendte ørehængere og et par gode Creedence Clearwater Rivival numre inden Bamse Madsen Band for alvor fik gang i publikum fra Store scene.

Bandets musikere hører til på dansk underholdningsmusiks øverste hylde og medvirker hos flere kunstnere på både livesessions og på albums. At orkesteret så derudover har en forsanger, der ikke bare ligner Bamse men også har en stemme, der lyder som var det ham selv, der sang, så var sporet lagt ud til en time, hvor publikum viste, at de stadig husker de fleste af Bamses Venners glade sange. Jeg forstår fuldt ud forsangerens begejstring over den gode publikums opbakning, for her viste Hadsten, at man var kommet i byen for at feste.

Mercury Band med den lokale Niels Martin Thomsen bag tangenterne og forsangeren Lea, der med sin store stemme i fire sæt kædede hele dagen sammen med dansevenlig musik fra scene to, mens man på store scene gjorde klar til næste band.

Mercury Bands betydning for festivalens succes må ikke underkendes. Så snart som de sidste toner havde lydt fra store scene stod Mercury Band klar på scene 2 og gik straks i gang, så den gode stemning blev bibeholdt. Mange fik testet Hadstens største dansegulv, nemlig græstæppet på den flotte forplads ved Villa Grande, når bandet spillede. Publikum dannede kæde og viste, at de kendte trin og fagter til både Tørfisk nummeret VLTJ og til hittet Volvo B18.

GasBiDua med den legendariske lokale guitarekvilibrist Rolf Skinbjerg følte sig tydeligt på hjemmebane og med sin karakteriske position med den ene fod oppe på monitoren gav Rolf den ene guitarsole efter den anden i bandets udgaver af Shubidua og Gasolins allerstørste hits.

Det var svært at stå stille og allle kunne synge med på numre som Rabalderstræde, Fed Rock, Folkevognen, Deruda’, Stærk Tobak, Inga og Katinka. Jeg tror aldrig de numre slipper sit tag i os og masser af kiks fra gryden foran scenen slap bandet da heller ikke for, da de spillede Valborg for det veloplagte publikum.

Bandet So 90’s trykkede den max af med deres hårdt pumpede 90’er musik og både Macarena, Barbie Girl, Bailando og mange mange flere af de største hits fra den tid fik mange helt frem til scenekanten.

Anne Dorthe Michelsen og Maria Bramsen har stadig stemmerne i behold og vi fik en flot præsentation af nogle af de aller største sange fra de to kvinders imponerende store bagkatalog fra både Tøsedrengene, RaydeeOhh og soloplader, godt bakket op af et meget velspillende band.

Ekstranumrene med Indianer og Sig du kan lide mig fik folk helt op at ringe.

De glade værter Keld og Charlotte

ByensNyt fangede med kameraet de to værter Charlotte & Keld i et skønt øjeblik, hvor det var helt tydeligt, at de glædede sig over den gode stemning og at det hele bare spillede.

Dagen sluttede af med et brag af lys, røg, torden, konfetti og masser at tung guitartråd da Almost AC/DC indtog scenen. Bandet trykkede den af i fem kvarter med deres karismatiske forsanger, der lød så tæt på originalen, så det næsten var skræmmende. Vi fik Thunderstruck, Back in Black, Hells Bells og mange flere af orginalernes store hits.

Kulden havde indfundet sig og klokken havde passeret midnat, da bandet blev hyldet ind til ekstranummeret Highway to Hell.

Konferencieren kunne takke af og afslutte med en hilsen fra publikum til Keld og Charlotte Sørensen fra Villa Grande og ikke mindst de mange frivllige, der havde fået det store arrangement op at stå. Rygterne vil vide, at de første billeter til næste års Musik På Toppen allerede er solgt. Vi ses igen næste år d. 10. juni.

Mon ikke der dukker flere fotos op på de sociale medier de kommende dage?

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler