29. marts 2024

Nicolai fik en oplevelse for livet på rejsen til verdens ende

I går blev første afsnit af ”Først til verdens ende” vist på TV2 Play, mens afsnittet bliver vist på TV2 den 20. marts, og her var Nicolai Klejs fra Hadsten med, hvor han sammen med sin ven Christian, blev sendt afsted fra New York mod slutdestinationen Buenos Aires i Argentina.

Om de to venner når hele vejen til Argentinas hovedstad, eller de ryger ud undervejs må tiden vise, men at det, uanset hvad, har været det hele værd er man slet ikke i tvivl om, når man taler med Nicolaj.

Nicolai er født og opvokset i Hadsten, og har, trods bopæl i Aarhus, stadig stor tilknytning til Hadsten, hvor hans forældre stadig bor samtidig med, at han også underviser på juralinjen på Hadsten Højskole. Der ud over er han underviser på Tradium i Randers og Erhvervsakademiet i Aarhus i jura og er selv uddannet jurist.

Nicolai så sidste år et opslag, hvor der blev søgt deltagere til ”Først til verdens ende”, og da det var ved at være op over i forhold til ansøgningsfrist, fik han hurtigt spurgt sin gode ved Christian, om han ville med. Christian var frisk, og derfor sendte de to venner en ansøgning afsted, hvilket viste sig at være en særdeles god idé.

”Jeg har faktisk kun kendt Christian i to år, men vi er lynhurtigt blevet rigtig gode venner, og jeg var slet ikke i tvivl om, at det var ham jeg ville rejse med, hvis jeg skulle deltage. Derfor skrev jeg til ham, om han ville med, og han skrev tilbage at der ikke var noget han hellere ville, og så var den sag jo klar. Vi fik lavet en ansøgning og skudt en video som man skulle, og inden vi vidste af det, så var vi igennem hele møllen, og blev ringet op og fik beskeden om, at vi var udvalgt til at deltage”, fortæller Nicolai til ByensNyt.

Der var pludselig mange ting der skulle falde i hak for at komme afsted, både i forhold til diverse arbejdspladser, men også i forhold til Nicolajs kæreste, som var kommet til efter ansøgningsfristen, hvilket fik tvivlen til at snige sig ind på en nyforelsket Nicolai.

”Jeg stod pludselig i den situation, at jeg var blevet smaskforelsket, hvilket jeg ikke havde regnet med da jeg sendte ansøgningen, og det satte da nogle tanker i gang. At skulle undvære min kæreste i lang tid, uden at kunne komme i kontakt med hende, det havde jeg det ærligt talt noget stramt med. Det fyldte virkelig meget inden jeg tog afsted, og det var sindsygt angstprovokerende, men det hele flaskede sig, og afsted kom vi”, kommer det smilende fra Nicolai.

Nicolai og Christian ses her, inden de sætter kurs mod Buenos Aires

En vanvittig oplevelse

Turen startede i New York, hvorefter det gik slag i slag mod ende destinationen Buenos Aires i Argentina. De to venner havde en lille portion penge med som de skulle klare sig for på hele turen, hvor de var i konkurrence med fire andre par, og selvom at Nicolai ikke kan fortælle om han nåede hele vejen sammen med Christian, så kan han konstatere, at det var en oplevelse for livet og en tur han ikke ville have været foruden.

”Det var en vanvittig oplevelse, og noget som jeg på ingen måder havde prøvet før. Jeg havde heller ikke været i USA før, så alene det var en stor oplevelse, og så var det bare et godt set-up med en masse gode mennesker og en af mine bedste venner. Det er ret specielt at have et kamerahold med over alt, og nu ved jeg i den grad, hvordan det fungerer når man laver TV, og det har også været en sjov oplevelse, også at se, hvad der så rent faktisk er kommet ud af alle de optagelser”, siger Nicolai og fortsætter:

”Der er mange der har spurgt, om Christian og jeg er kommet tættere på hinanden efter turen, hvilket vi begge er enige om, at det er vi ikke. Vi var allerede ekstremt tætte inden turen, og vi har nok fået en dybere forståelse af hinanden og fundet ud af, hvordan hinanden reagerer i forskellige sammenhænge, og vores venskab og relation er i den grad intakt”

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler