19. maj 2024

Da julemanden kom til byen med fuld udrykning

Forventningsfulde og småfrysende stod der i aften op mod 600 børn og deres forældre på Sunds Plads ved Sløjfen i Hadsten og ventede på julemanden. De havde sammen med en nisseklædt Hinnerup Garden taget opstilling, klar til at gå turen fra Sløjfen gennem Søndergade og tunnellen og op til Hans Gadebergs Plads ved Sundhedshuset , hvor julemanden skulle tænde det store flotte juletræ.

Og endelig kom han så, i en stor rød brandbil med fuld udrykning og blinkende lygter. Og med det flot spillende nisseorkester i spidsen, gik julemanden og de mange børn afsted mod juletræet. En dreng i bare ben fik julemanden, der traskede af sted med et barn i hver hånd, til at udbryde “Det er da godt, at han ikke bor i Grønland”. Julemandens frejdige røst fik mig af en eller anden grund til at tænke på Blomster-Lars, når han glad og nynnende tager imod sine kunder i butikken, men det må være et tilfælde, for det her var den rigtige julemand.

Ved ankomsten ved juletræet stod Anders G. Christensen klar til at holde tale. Og mens han bl.a. sagde: “Der er i dag 33 dage frem til juleaften og der er dermed stadig 32 dage tilbage til at købe sine julegaver her i Hadsten”, ja så vinkede julemanden videre til alle børnene, så det var en ren fryd.

Og så skulle julemanden i luften. Med dirrende ben blev han bragt til tops med brandvæsenets stigevogn, så han kunne kaste ægte grønlandsk stjernestøv iblandet lidt julesne på det flotte træ, som med et blev badet i det smukkeste juleskær fra de mange flotte lys på træet.

Aftenen sluttede med godteposer til alle børnene. Se det var et rigtigt juleeventyr.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler