18. maj 2024

De kommende gymnasieelever må væbne sig med tålmodighed

Ansøgere til stx må i år væbne sig med tålmodighed. Senest den 17. maj får ansøgerne besked i e-Boks om, at der er reserveret en foreløbig plads på et alment gymnasium. Normalt kommer beskeden 1. maj. Det oplyser regionens fordelingsudvalg i en pressemeddelelse.

Beslutningen er udsat på grund af uklarhed om det samlede gymnasieudbud efter at børne- og ungeminister Pernille Rosenkrantz-Teil har besluttet at lukke Aarhus Techs gymnasietilbud på Dollerupvej i Aarhus.

Det har resulteret i at Aarhus Tech nu helt overvejer at lukke de samlede stx-tilbud på Aarhus Tech herunder også tilbuddet på Aarhus Gymnasium i Tilst. Det får konsekvenser for den samlede elevfordeling i hele Østjylland og derfor er brevet til de kommende elever udsat.

Alle der øsnker at gå på stx-skal nok få en plads på stx, men der er nogle der måske ikke kommer til at gå på de gymnasium de helst vil.

Der er samtidig indført et kapacitetsloft på de enkelte gymnasier. På Favrskov Gymnasium er loftet pt. på 266 elever. Dermed også en mindre risiko for at enkelte elever der har Favrskov Gymnasium som første prioriteret ikke får plads på Favrskov Gymnasium. Der er også en lille risiko for, hvis man bor i Favrskov og har haft et Aarhus Gymnasium som første prioritet og Favrskov Gymnasium som anden prioritet, at man slet ikke får plads nogle af stederne.

Det hele afklares senest d. 17. maj. Der vil naturligvis blive taget de geografiske hensyn man kan, men mon ikke en stor del af byens unge venter spændt.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler