10. december 2022

Der var blå blink, rundstykker og taler, da kommunen og Sundhedshuset lørdag åbnede den nye parkeringsplads

Kommunen stod klar med rundstykker og kaffe da man åbnede den nye parkeringsplads bag ved Sundhedshuset.

Kommunaldirektør Jan Kallestrup bød velkommen og gav derefter ordet til borgmesteren, som kastede lange blikke efter det store røde udrykningskøretøj der var sat frem, så byens børn kunne kravle op og prøve at sidde i en rigtig brandbil. For som han sagde, så har han, som tidligere politimand altid haft en hang til blå blink. “Jeg ved ikke hvor mange gange I har været til indvielse af en parkeringsplads” spurgte han så, “men det er min første gang. Herefter ønskede han Sundhedshuset og byen tillykke med pladsen, som han er sikker på kommer til gavn, for såvel de handlende som de besøgende til Sundhedshusets mange aktører.

Borgmesteren gav dernæst ordet til Anders G. Kristensenn, der er bestyrelsesformand for sundhedeshuset.

Formanden kunne berette at Sundhedshusets nye p-arealer har været ramt af “Murphys lov” som siger, “Hvis noget kan gå galt, vil det går galt”. Ejerservitutter, BBR, lokalplaner, masser af papirarbejde og nedrivning af det bagvedliggende lægehus har forsinket og trukket processne langdrag, men nu står det færdigt. Herefter gav Anders G. Kristensen lidt af en historisk fortælling om de mange forandringer som området har undergået i årene siden den østjyske længdebane blev ført gennem Hadsten i 1862 og frem til i dag. Og det er ikke så lidt der er sket i tiden.

“Der er noget næste symbolsk i, at vi idag indvier området her, som er blevet renoveret for at tilpasse til tidens krav og ønsker – samtidig med, at BaneDanmark har gang i den største renovering af den jyske længdebane siden den blev indviet” sagde han.

Bestyrelsesformanden afsluttede med at takke kommunens, planafdeling, byggeafdeling, økonomiafdeling og vejafdeling samt kommunaldirektør Jan Kallestrup for samarbejdet og dernæst alle Sundhedshusets lejere for deres forståelse og tålmodighed, når det har larmet og støvet eller der har været strømnedbrud.

Mens der blev holdt taler, drukket kaffe og spist rundstykker i sommervarmen gik Nettos sorte terrier rundt og delte rosiner ud til børnene og tre brandmænd demonstrerede for interesserede drenge og piger i alle aldre deres flotte køretøj og udstyr.

Sundhedshuset Hadsten

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler