17. juli 2024

”Det er nærmest Black Friday hver dag lige nu!”

Huset summede af aktivitet, da ByensNyt tirsdag besøgte webapoteket.dk i Hadsten. Mens mange virksomheder kører på laveste blus lige nu, hersker der stor travlhed på webapoteket.dk. I fredags lagde de et kort jobopslag op på Facebook, hvor de søgte pakkemedarbejdere primært til aften- og nathold. De første fire er nu ansat, og der er yderligere medarbejdere på vej ind.

”Vi kører i døgndrift, og efterspørgslen har aldrig været højere end den er lige nu. En af de travleste dage, vi har haft hidtil, var Black Friday, men det antal overgår vi hver dag i øjeblikket, så det er nærmest Black Friday hver eneste dag lige nu”, siger direktør Henrik Knudsen.

”Når det så er sagt, er det også vigtigt for os, at vi ikke bare udnytter situationen. Nok driver vi en kommerciel forretning, men vi er også en del af det danske kriseberedskab, og vi føler en stor forpligtelse i forhold til at sikre os, at vores kunder får deres medicin betids. På den korte bane ville vi økonomisk kunne opnå mere lige nu ved at ekspedere andre ordrer med større efterspørgsel, men receptmedicinen er prioritet ét for os, og den går vi ikke på kompromis med”, siger Henrik Knudsen, og hans stemme afslører, at det er en sag man på webapoteket tager meget alvorligt.

Man gør, hvad man kan for at passe på hinanden på webapoteket. Døren ud til er låst, og alle bliver straks bedt om at spritte hænderne af, inden de bliver lukket ind i virksomheden.

”Det gør vi en dyd ud af herude. Og jeg synes faktisk også, at vi er gode til det – men det bør vi også være. Sværere er det nogle gange at huske at holde afstand til hinanden. Men vi gør, hvad vi kan for at erindre hinanden om det”, siger Henrik Knudsen.

Direktør Henrik Knudsen ved en af de mange pakkebure, der står klar til forsendelse

I forsendelsen står flere bure klar til at blive sendt ud med GLS og PostNord, og på lageret står logistikmedarbejder Malene Danielsen, som med et stort smil er i fuld gang med at pakke, og ved de andre pakkestationer er der lige så travlt.

Selv om der er stor travlhed, er der godt humør blandt medarbejderne, som tydeligt mærker, at de lige nu gør en stor forskel.

Webapoteket.dk er omfattet af Lægemiddelstyrelsens påbud om begrænsning på antallet af varer, der kan bestilles på landets apoteker. Kunderne kan derfor maks. bestille ét stk. af mange lægemidler i øjeblikket.

På grund af ekstraordinært mange henvendelser og ordrer har man i perioder også været nødsaget til at lukke chat og telefoner i webapotekets kundeservice, for det har været nødvendigt at prioritere ressourcerne dér, hvor der er allerstørst behov.

”Men det er nu min oplevelse, at det er noget, som kunderne har taget godt i mod, selv om det for nogle naturligvis kan være irriterende at vente”, siger Henrik Knudsen.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler