28. februar 2024

Det hele gik op i en højere enhed

Hadsten dannede på en herlig varm sommeraften kulisse for et på alle måder underholdende cykelløb

Med vejret, der viste sig fra sin absolut bedste side, en tidligere verdensmester, flere world-tour-profiler, stærke cykelhold, høj indsats fra lokale frivillige ildsjæle og massiv opbakning fra byen havde Hadsten Gade Grandprix alle de ingredienser der udgør en gourmet-oplevelse og det hele blev toppet med, at lokale Jeppe Aaskov Pallesen trak fra alt og alle og blev løbets vinder.

Allerede ved 17.30 tiden, hvor fanzonen åbnede, begyndte folk også at finde de bedste pladser langs ruten og Søndergade blev snart fyldt med mennesker. Hadsten Handel havde lokket med gode tilbud og nede i byen var der telte med med musik og fadøl og mange lagde derfor vejen forbi midtbyen, inde de gik ud på ruten.

I baren stod Peter Aschelund fra Skjold Burne med sine hjælpere og langede fadøl og vin over disken mens fanzonens spisende ved bordene kunne sætte tænderne i en dejlig tapas-platte.

I fanzonen bag målstregen var stemningen høj og de mere end 600, der havde indløst billet hertil kunne høre den tidligere verdensmester Mads Pedersen med et stort smil fortælle, at Hadsten Gade Grandprix, “er modbydeligt, det værste – det ondeste af alle gadeløb” men også at han dog håbede at kunne vinde løbet.

Michael Mørkøv signerede sin nye bog, world tour profilerne, skrev autografer, svarede på spørgsmål og lod sig tålmodigt fotografere inden de rullede ned til målstregen for at deltage i løbet.

Sportsligt viste tour-deltagerne Andreas Kron og førnævnte Mads Pedersen, at de var blandt de allerstærkeste i løbet. Allerede efter en halv time trak Mads Pedersen fra feltet og fik hurtigt Nicklas Amdi Pedersen og lokale Jeppe Aaskov Pallesen med på hjul. Samtidig trak Andreas Kron i spidsen for feltet for at komme op, men lige lidt hjalp det.

Gang på gang kom trioen først op ad bakken og lagde stille og roligt mere og mere tid til, så de efterhånden fik hentet det udstrakte felt med en omgang. 9 ud af 10 gange, hvor trioen passerede målstregen var det med en kæmpende Mads Pedersen i spidsen og med de to andre på hjul.

Med to omgange tilbage satte den lille vævre Jeppe Aaskov Pallesen tingene på plads med et solidt soloridt fra bunden af bakken og ingen – heller ikke den brølstærke verdensstjerne Mads Pedersen kunne følge den ydmyge hjemmebanefavorit. Men som han sagde, så kender han jo bakken. Han har kørt op ad den hver morgen på vej til skole gennem hele sin opvækst. Når sandheden skal frem har han jo også været meget tæt på tidligere men denne gang kom han øverst på podiet.

Det var en glad Lars Storgaard, der som borgmester glædede sig over den fantastiske stemning i byen og han formåede at nå både at åbne Lilleåmarkedet og skyde cykelløbet i gang og samtidig få hilst på både cykelryttere og byens borgere. Byrådet var godt repræsenteret ikke bare blandt tilskuerne men byrådsmedlem og folketingskandidat Charlotte Green var også med som løbslæge. “Ja, jeg tror da, jeg var blevet skuffet, hvis ikke jeg var blevet spurgt” smiler hun. “Jeg har været med flere gange før og jeg elsker cykelløb, cykler jo også selv og er kun glad for at jeg kan være med til at gøre en forskel, sådan en dag” siger hun til ByensNyt, hvorefter vi bliver afbrudt, fordi der blev brug for hende som læge. Det viste sig dog, at det ikke var alvorligt.

ByensNyt fik undervejs også en ultrakort snak med de tre stakåndede og i sommervarmen svedende bagmænd Kristen Mark, Anders G. Christensen og Simon Buus Olsen. “Vi har jo ikke gjort det her alene” fastslog Simon Buus, “Vi har jo en masse frivillige, der gør en kæmpe indsats.” “Ja, “supplerer Anders G. “og så trækker vi jo også på folk med specialkompetencer inden for cykelløb og det er nødvendigt når man arrangerer så stort et event” Og mon han ikke her tænker på bl.a. stifteren af løbet Jesper Tikiøb, der har bistået med rådgiving omkring det sportslige og repræsentanter fra Hammel Cykle Klub, der også har givet sparring. Bag tømmerne er det tidligere bankdirektør Kristen Mark, der har holdt snor i økonomien. Simon, Anders og Kristen har i treenighed samlet trådene og fået alt til at gå op i en højere enhed.

Det lykkedes ikke for den tidligere verdensmester Mads Pedersen at vinde “det ondeste gadeløb”, men han var i kraft af sin styrke og professionalisme ikke bare med til at skabe et spektakulært sportsligt fantastisk race men han gav også med sin smilende og imødekommende natur tilskuere og fans en rigtig god oplevelse.

Det genoplivede Hadsten Gade Grandprix fik igen sat Hadsten og Favrskov på landkortet og byen har fået en tilbagevendende begivenhed, som vi kan være stolte af og som kan samle os.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler