18. maj 2024

“Det skal blive skidt, før det kan blive godt!”

“Det skal vel blive skidt, før det kan blive godt!” Sådan lød det fra Marie-Louise Kannerup, da ByensNyt forleden bankede på ind til den ellers lukkede butik, der i øjeblikket er afskærmet med papir for vinduerne.

Lukket er så meget sagt, for Marie-Louise kører en såkaldt click & collect-løsning, hvor kunderne kan ringe til hende og drøfte med hende, hvad de gerne vil afhente og så pakker hun varen til kunden, som så kommer og afhenter den ved bagdøren og betaler via mobile pay.

Spil og bøger

“Ja, det er mest spil og bøger, som kunderne ringer om” fortæller hun. “Mange familier tilbringer jo tid sammen og prøver at få noget positivt ud af det og så ringer de og spørger til de spil vi har. Det har der været stor interesse om. Der er også mange der gerne vil have en anbefaling til en ny bog og så spørger jeg lidt ind til, hvad de plejer at læse og så finder vi frem til noget de kan bruge.” fortæller hun men slår samtidig fast, at hun langt hellere vil have kunderne rigtigt ind i butikken.

“Ja, det er altså bare slet ikke det samme” siger hun mens hun står midt i byggerodet og prøver at få øjenkontakt med mig hen over de sammenstablede hylder, der er overfyldt med varer. “Det er jo de muliges kunst” griner hun mens man dog godt kan ane lidt fortvivlelse i øjnene. “Vi havde en vandskade i lokalerne ovenfor og så skal vi have lagt et nyt gulv. Vi tager en halvdel ad gangen og stabler varerne op på den halvdel, der ikke renoveres. Det er lidt af et gedemarked, men vi vil jo gerne kunne være her og betjene kunderne i det omfang vi overhovedet må og kan. Nu glæder vi os bare til, at butikken kan stå klar, så snart der igen bliver lukket op.”

Et lille kig ind bag plasticforhænget i Bogormen, hvor det nye flotte gulv lægges, så butikken kan stå klar, når der kan åbnes igen.

Marie-Louise som mediedarling

Bogormen er i coronatiden for alvor blevet sat på landkortet og Marie-Louise har ikke bare skabt opmærksomhed på sin butik men også på Hadsten. “Du er da blevet lidt af en mediedarling!” sagde jeg drillende til hende. “Du mangler vel efterhånden kun at få besøg af CNN og Radio ABC” sagde jeg med slet skjult hentydning til at både TV2 Østjylland, Lokalavisen og derigennem Jyllands-Posten og sågar P4 Østjylland, har fortalt om hendes og butikkens håndtering af coronakrisen.

“Ja, jeg ved ikke, hvad jeg har gjort for at komme så meget i medierne” sagde hun, “men jeg har da fået sagt Hadsten i hvad jeg end har medvirket i, for dels at vise min taknemmelighed over for vores gode lokale kunder, der bakker så flot op og selvfølgelig også for at gøre opmærksom på de mange gode butikker vi har her i byen” afslutter hun.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler