5. februar 2023

Eksklusive bobler i verdensklasse

Det er to stærke lokale aktører, der har sluttet sig sammen, idet Skjold Burne i Søndergade nu er blevet forhandler af Andersen Winerys mousserende vine.

I bakkerne bag Lerbjerg på vejen mod Vissing bor iværksætteren Mads Groom Andersen, der er tidligere skolelærer. I flere år gik han og passede sine æbletræer på ejendommen og på Mols mens han drømte om at etablere en anerkendt dansk frugtvin på champagne-metoden.

Han fik to venner med på ideen og så tog det fart. I dag har de tre venner et international anerkendt brand under navne Andersen Winery indenfor mousserede frugtvin lavet på champagne-metoden baseret på henholdsvis æble og solbær, der produceres i den lille landsby Vrinners på Mols.

Andersen Winery-folkene producerer i dag 110.000 flasker om året og produktionen er gearet til det dobbelte. Danske æbler, kirsebær og solbær er omdrejningspunktet og produkterne forhandles i stilfulde, mørke flasker.

Mads Groom Andersen (Foto: Lånt fra Andersen Winerys hjemmeside)

Fra Kong Hans og Geranium og nu til Skjold Burne i Hadsten

Andersen Winery blev hurtigt anerkendt af flere af landets mest toneangivende restauranter og såvel Kong Hans Kælder og Geranium i København har serveret de fine dråber fra Andersen Winery som herudover også leverer vine til nogle af de bedste restauranter i Schweiz og London og senest også Japan.

Og produkterne forhandles i dag også i en række specialhandler og nu kan du altså også købe flere af de fine flasker i Skjold Burne her i Hadsten.

”Ja, det er egentlig meget sjovt” fortæller Peter Aschelund, der klar til højtiden har iklædt sig julesweater da ByensNyt kigger forbi.

”Mads, der jo er lokal, har besøgt forretningen nogle gange og en dag faldt vi i snak og så blev vi hurtigt enige om, at jeg naturligvis også skal forhandle hans fine produkter” siger han.

Gløgg på Stiletter

I første omgang har vi taget fire produkter ind” fortæller Peter mens han finder en flaske frem og viser mig etiketten. ”Den hedder Sparkling Christmas med undertitlen Gløgg på Stiletter”, så den passer bare perfekt her op til jul” griner han.

Sparkling Christmas er en sød mousserende julevin fremstillet af danske kirsebær og julekrydderier.

I Danmark har kirsebær optimale betingelser og det er langt fra nyt at producere kirsebærvin her i landet. Temperaturforskellen mellem nat og dag, giver kirsebær en lang modningstid og så får man en fantastisk aroma og en helt unik syreprofil. Kirsebærmosten er gæret med lækre julekrydderier ved lav temperatur, og det er med til at give en skøn juleduft og vinen er siden også gæret på flaske.

Sparkling Christmas serveres afkølet som aperitif til juleaften sammen med julesmåkager, chokolade, konfekt eller æbleskiver og går også fint som en skøn ledsager til julefrokosten eller til julefrokostens oste- eller dessertbord.

Udover Sparkling Christmas forhandler Skjold Burne også den liflige Ingrid fremstillet på danske Ingrid Marie Æbler, aperitiffen Elmsfeuer Rabarber og solbærvinen Ben A fremstillet på håndsorterede Ben Alder bær – alle dejlige mousserende vine på danske råvarer.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler