28. februar 2024

Balderus kåret til Gazelle efter flere års flot fremgang

Forleden dag kunne Balderus Stoleflet fortælle på deres facebookside, at de var blevet kåret til Gazellevirksomhed af Dagbladet Børsen, der står bag kåringen, og det ville vi her på ByensNyt da gerne høre lidt mere om.

Så vi tog et smut forbi værkstedet på Over Hadstenvej, hvor Balderus holder til, og her kunne Knud Silkjær, der ejer Balderus, stolt fremvise statuetten der beviser, at virksomheden er kåret til Gazelle i 2022. Men hvad skal der egentlig til, for at blive kåret til Gazelle?

“Man skal for det første være et ApS eller et A/S og have aflagt regnskab i mindst fire år. Så skal man have en omsætning på minimum 1 million kroner og have fordoblet sin omsætning samt have oplevet vækst i omsætningen i alle fire år, og det kunne vi så tilsyneladende matche, hvilket jeg da er glad og stolt over”, kommer det med et stort smil fra Knud.

Det er Dagbladet Børsen der finder frem til virksomhederne gennem CVR registret, så det er ikke en konkurrence som man kan melde sig til. Det er baseret på helt konkrete tal ud fra de opsatte kriterier, og skal man bruge kåringen kommercielt, ja så koster det ved kasse 1.

“Jeg er glad for kåringen, og jeg skulle selvfølgelig have Gazellen som et bevis på det, men så stopper det også her. Det er ikke helt billigt, hvis man vil bruge det kommercielt, og det tænker jeg ikke vi skal. Jeg synes det er en fin og sjov gimmick med statuetten, og så tager jeg det som et skulderklap, at vi har gjort det godt de seneste år, hvor det er gået stille og roligt fremad, hvilket jeg synes vi kan være stolte af”, kommer det fra Knud Silkjær.

Tre messer i oktober måned

I slutningen af Oktober stod den på messe for Balderus, der var på tre forskellige, først Odense, så Aalborg og Hadsten, hvor de blandt andet fik fremvist deres nye stol EK48, og alle steder blev de taget godt i mod.

“Det er jo ikke på en messe, at vi lige får solgt fire stole til omkring 25.000 kroner, men vi får skabt noget interesse og talt med en masse mennesker og potentielle kunder, så det har bestemt været en god oplevelse med de tre messer. Vi har også fået vist, hvad vi kan på vores værksted, så jeg synes det har været tre gode oplevelser, der forhåbentlig kaster noget forretning af sig hen ad vejen”

Knud kan godt mærke, at markedet er lidt mere roligt i denne tid end det tidligere har været, hvilket han sagtens kan forstå.

“Vi har ikke helt så travlt som i 2020 og 2021, så vi har også fået barberet lidt af vores ventetid ned, og det er jo helt naturligt at folk holder lidt igen, når vi står midt i en krise. Nu kan vi bare håbe, at det ikke kommer til at vare alt for længe, men det er jo svært at sige noget om lige nu”, konstaterer han.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler