1. december 2023

Bogormen bytter også cykler!

Jo, du læste rigtigt i overskriften. Bogormen i Hadsten, der netop er blevet en del af Kontur kæden, bytter ikke bare bøger og papir, men også cykler, hvis det nu skulle være.

Der er dog det lille forbehold, at cyklen skal være købt i en af de andre butikker i Kontur kæden. Det forholder sig nemlig sådan, at Kontur også har butikker, der sælger andet end det man lige forbinder med en klassisk boghandler, som for eksempel cykler.

“Der er fuld bytteret, og det gælder på alle varer. Dog kan jeg ikke tilbyde en anden cykel, men at give pengene igen”, forklarer Marie Louise Kannerup, der ejer Bogormen i Hadsten til ByensNyt.dk. Hun fortæller, at kæden er på 70 butikker, og fordelt over det meste af landet, hvilket gør det attraktivt at være med i. Samtidig gør hun det klart, at hun faktisk bytter bøger fra mange af de andre kæder, og har gjort det hele tiden.

“Kommer man ind med en bog, der er købt i Arnold Busck eller Bog & Idé, og det er en gangbar vare, så bytter jeg gerne, og har altid gjort det. Den service kan jeg jo ikke være sikker på, gælder den anden vej, så derfor er det vigtigt for mig, at være med i en kæde, så jeg ad den vej kan tilbyde bytteservice, forklarer hun.

Kan selv bestemme sortimentet nu

Med skiftet til Kontur, har Bogormen fået fri bevægelighed, og er ikke bundet op på et bestemt sortiment, hvilket i den grad glæder Marie Louise. Hun ser det som en klar styrkelse af hendes butik, at hun nu kun har de varer, som hun selv har lyst til.

“Er man med i Bog & Idé, så er der nogle forpligtigelser, der ikke altid harmonerer med de behov, som en butik som os har. Man kommer ikke udenom, at der er forskel på København og Hadsten, og dermed også, hvad folk efterspøger. Det tager man ikke hensyn til i de store kæder, og det har gjort det alt for dyrt i længden”, konstaterer hun og fortsætter:

“Nu kan jeg helt selv bestemme sortimentet, og hvor meget eller hvor lidt jeg skal have af de forskellige varer, hvilket er en styrkelse. Jeg har også en klar fornemmelse af, at netop friheden til selv at bestemme gør, at de butikker der er med i Kontur, har et enormt drive og engagement, og jeg ser frem til at få sparring på den front”

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler