19. maj 2024

Centralkroen har sat gang i en større renovering

Om få måneder kan Laila Blak fejre to års fødselsdag som indehaver af Centralkroen i Hadsten, og det kan hun blandt andet markere med et nyrenoveret billardlokale, hvor der også bliver opsat en rygekabine til kroens gæster.

Arbejdstilsynet har været forbi kroen, og konstateret, at kroen er for stor til, at man må ryge i lokalerne, og derfor opsætter Laila nu en rygekabine, hvor rygerne fremover er henvist til. Det undrer dog indehaveren, at det først er nu at man fra arbejdstilsynet konstaterer, at lokalerne er for store i forhold til rygeloven.

“Loven har jo været her i mange år, og indtil nu har det ikke været et problem, men det er det altså nu, og det retter jeg selvfølgelig ind efter, selvom jeg da helst havde været det foruden. Min gæster er ærgerlige over, at de fremover skal ind i en kabine, men der er desværre ingen vej udenom. Dog må de gerne benytte sig af e-cigaretter uden at skulle ind i kabinen, så det er jeg begyndt at opfordre folk til at benytte sig af i stedet”, kommer det fra Laila Blak til ByensNyt.

Kabinen opsættes i lokalet, hvor Centralkroens legendariske billardbord også står, så det har givet lidt udfordringer, da bordet skal drejes en kvart omgang. Det er ikke noget man bare lige gør, så her har man indkaldt stærke mænd og folk med forstand på lys over bordet, når den tid kommer.

“Det giver lidt udfordringer, at billardbordet skal rykkes, blandt andet fordi det er meget tungt, men også fordi at lyset over bordet skal være indstillet på en helt særlig måde, så her kommer der nogen med forstand på dette, og hjælper os. Der er mange der bruger bordet, og der er jævnligt turneringer her, blandt andet er der snart Hadsten Mesterskaberne. Vi er også begyndt med onsdags-billard, hvor man ikke behøver at være en haj for at deltage”, kommer det storsmilende fra Laila, der selv er med når det kan passes ind, og hun har fået sin egen kø i lyserød.

“Vi laver renoveringen med respekt for vores gæster, og har brugt lang tid på at gennemtænke, hvordan vi gjorde det bedst muligt, uden at der gik noget tabt, og det tror jeg vi lykkes med på denne måde. Vi har haft tanker om, at lukke et af lokalerne af til rygning, men så ville helheden gå tabt, og derfor bliver det til en rygekabine i stedet”

Det er Hadsten Malerforretning der står for renoveringen af lokalet, og Brian Rassing Pedersen, der driver virksomheden sammen med sin kone, fortæller at han er glad for at få lov til at shine lokalet op, hvor han selv har brugt meget tid førhen.

“Det er en sjov opgave, som også skal passe ind med kroens gæster, så det kræver lige lidt planlægning, hvilket gør, at det tager længere tid, end hvis vi bare lukkede lokalet helt af. Jeg er selv kommet her meget, især da jeg var lidt yngre, og Centralkroen er bare et sted der skal være her i Hadsten, så jeg glæder mig da over, at Laila har fået så godt styr på det og at det stadig er et sted, som folk bruger og værner om”, fortæller Brian, inden arbejdet med at tage tavlen til point ned, hvilket har vist sig at være mere besværligt end først antaget.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler