19. maj 2024

De positive renter er tilbage hos Nordea

Vi oplever stort set alle steder, at alle ting bare bliver dyrere og dyrere med den høje inflation. Men hvis vi skal finde et enkelt positiv ting at sige om den høje inflation, så må det være den positive indvirkning på mulighederne for at få rente af sin opsparing i bankerne. Desværre har rigtig mange kunder slet ikke forholdt sig til de nye muligheder.

Nu kan du nemlig som privatkunde i Nordea få op til 1,90% i fastrente, hvis du binder pengene i et år – vær dog opmærksom på at renten ændres dagligt. I Nordea har du nu mulighed for at binde din opsparing mellem 6 og 12 måneder – jo længere periode jo bedre rente. Opsparingskontoen er for alle da minimumsbeløbet er kr. 1.000.- og maksimum kr. 3.500.000.-

”Min oplevelse er, at rigtig mange af vores kunder slet ikke har forholdt sig til sin kontantopsparing i banken. Det er rigtig mange år siden, at vi sidst havde et positiv rentemiljø, og her var vores kunder meget mere opmærksomme på bankernes opsparingsmuligheder. Her kan jeg kun komme med den opfordring, at man forholder sig til de muligheder der er og får kontaktet sin bank”, udtaler Steffen Ludvigsen, Direktør i Nordeas markedsområde Randers, hvor Hadsten afdelingen i Østergade hører ind under.

Du kan også få en opsparingskonto uden binding, hvor du kan få 0,40% op til kr. 100.000.- og 0,70% over. I Nordea kan man selv lave sin opsparing i sin netbank, så det klares ganske nemt, så tid må ikke være en undskyldning.

De kunder, som har været mest opmærksomme på opsparingsmulighederne. er faktisk dem, som har haft nogle store tab på deres investering, og det gør selvfølgelig ondt.

”Mit bedste råd til de kunder, som har investeret deres penge er fortsat at få gennemgået sin investeringsprofil for at se, om man har den rigtige investering. Hvis ikke det er tilfældet, atman skal bruge sine penge indenfor tre år, så vil det bedste råd være at have is i maven, for historien har tidligere vist, at markedet nok skal blive godt igen. Men det ændrer selvfølgelig ikke på, at det gør ondt, hvorfor vi selvfølgelig bruger lidt ekstra tid på at tale med vores kunder”, fortæller Steffen Ludvigsen.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler