28. februar 2024

Detailhandlen fik gode inputs fra Erhvervshus Midtjylland og Favrskov Erhverv

I sidste uge havde Favrskov Kommune inviteret til informationsaften omkring styrkelsen af detailhandlen i kommunen, og det havde godt 40 butiksindehavere takket ja til.

Favrskov Kommunes kommunaldirektør, Jan Kallestrup, var vært for arrangementet, og han styrede slagets gang på bedste vis. Han fortalte til en start omkring kommunens tanker omkring handelslivet i Favrskov, inden han overlod ordet til Erik Krarup, der er direktør i Erhvervshus Midtjylland, der tilbyder gratis vejledning til erhvervslivet i Region Midtjylland, herunder detailhandlen, som der er kommet stigende fokus på.

Erik fortalte om de muligheder der tilbydes, inden ordet blev givet til Marianne Bjørn, der er virksomhedskonsulent i Erhvervshus Midtjylland, og har primær fokus på detailhandlen. Hun løftede sløret for flere puljer som er direkte målrettet små og mellemstore virksomheder, som kan være med til at give nogle nye kompetencer til virksomheden. Hun slog også et slag for deres “early warning” rådgivning, der kan vejlede virksomheder der er kommet i økonomiske problemer, ganske gratis og ofte med et godt resultat således at virksomheden enten kan drives videre eller lukkes uden for store tab.

Jørgen Schytter er leder af Favrskov Erhverv, og han fik ordet efterfølgende. Favrskov Erhverv er en medlemsforening der bliver støttet af Favrskov Kommune, og som har til formål at udvikle og styrke erhvervslivet i Favrskov. Han fortalte om et projekt som allerede er sat i gang, og som flere butikker har haft glæde af i 2022. Her kan man få en konsulent ud til en gennemgang af ens butik, og få gode råd til, hvordan man kan udvikle og styrke forretningen. Der er stadig midler tilbage i puljen, og derfor var der en klar opfordring til de tilstedeværende om, at få ansøgt, hvis de havde brug for sparring i forhold til deres butik.

Der var også fokus på, at en webshop kunne være en mulighed som supplement til den fysiske butik, og også her er der mange muligheder for inputs og vejledning. Der kom en del spørgsmål fra salen, og det var tydeligt, at dette arrangement gav stof til eftertanke og fik sat fokus på, at der er mange muligheder for at udvikle detailhandlen i kommunen, så vi fortsat kan have et godt og stærk butiksliv i Favrskov.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler