21. maj 2024

Europas bedste arbejdsplads ligger i Hadsten

Tidligere på måneden blev Sparekassen Kronjylland kåret til Europas bedste arbejdsplads blandt store virksomheder. Det er analysevirksomheden Great Place to Work, der står bag kåringen, som de har gennemført siden 2003 på opfordring fra Europa Kommissionen. Europas bedste arbejdsplads har derfor afdeling lige midt i Hadsten.

”Vi håber da, at vores kunder i Hadsten kan mærke, at vi kan lide at gå på arbejde og lave det, vi gør. Vi er enormt stolte af placeringen, især da vi ved, at tilfredse medarbejdere er en forudsætning for tilfredse kunder”, fortæller Anders Skovgaard Juel, der er afdelingsdirektør i Sparekassen Kronjylland i Hadsten. 

Det er første gang siden 2011, at en dansk virksomhed vinder en af de fire størrelseskategorier som Europas bedste arbejdsplads.

”Hvis jeg skal komme med et bud på, hvorfor vi er blevet valgt, så er tillid og frihed nogle af de vigtigste parametre. Inden for de overordnede rammer har vi i Hadsten afdeling for eksempel en stor frihed, hvor den enkelte medarbejder har medindflydelse på sin egen arbejdsdag, på den måde, vi møder vores kunder og eksempelvis på, hvordan vi er en del af lokalområdet. Jeg kan tydeligt mærke, at det skaber stor arbejdsglæde, når medarbejderne er med til at gøre en forskel for den enkelte kunde, ligesom det skaber stolthed blandt dem, når vores afdeling for eksempel er med til at sætte økonomi på skoleskemaet på Hadsten Skole, når vores gavefond gør en forskel for Favrskov Revyen med nyt lydudstyr, for Hadsten Motionsforening med nye yogamåtter, eller vi støtter opstarten af E-sport i Voldum”, fortæller Anders og tilføjer:

“Det er alle facetterne af arbejdspladsen, der spiller ind på medarbejdernes trivsel. Derudover er det vigtigt, at alle kender til virksomhedens strategiske retning. Den retning er man i Sparekassen rigtig god til at give alle medarbejdere kendskab til – og gøre dem til en del af”.

Sparekassen Kronjylland har i alt 50 afdelinger rundt i landet. I Hadsten har de 11 medarbejdere ansat, der både kan rådgive private og erhvervskunder.  

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler