26. september 2023

Fra 0 til over 100 på 10 år

I år er det ti år siden, at Joan Pank kastede sig ud i at blive selvstændig ejendomsmægler i Hadsten, og det har hun ikke fortrudt et sekund. 

I dag driver hun danbolig Hadsten sammen med Tommy Risgaard, der blev medejer i 2013, og sammen har de to gjort butikken til den mest sælgende i 8370 gennem de seneste otte år. Lidt af en præstation taget i betragtning af, at da Joan overtog i 2011, var der stort set ikke noget til salg hos danbolig Hadsten, mens der i 2020 blev solgt 103 ejendomme.

”Det er jo kommet stille og roligt gennem hårdt arbejde, mange år nærmest hver dag fra morgen til aften, så vi er bestemt ikke kommet sovende til det, hvilket vi heller ikke gør den dag i dag. Da jeg overtog danbolig var det en satellitbutik, der ikke var bemandet, men blev drevet inde fra Randers, så det tog noget tid at få vænnet kunderne til, at danbolig var en mulighed. Det er svært at banke noget i gang, hvor der nærmest ingen aktivitet er, så det tog noget tid, at få vundet folks tillid”, fortæller Joan Pank til ByensNyt.

Joan er uddannet ejendomsmægler, men havde indtil hun sprang ud som selvstændig, ikke arbejdet som ejendomsmægler. I stedet havde hun slået sine folder i bankverdenen, blandt andet forretningsudvikler og boligspecialist. I 2012 blev Tommy Risgaard så ansat, og han kom med en stor erfaring, blandt andet fra Nybolig i Hadsten, og efter 1 års ansættelse, blev han medejer af danbolig Hadsten.

”Vi skulle lige se hinanden an i forhold til, om vi kunne arbejde sammen, og da vi godt kunne det, blev jeg medejer i slutningen af 2013. Vi har samme tilgang til tingene, men vi går til opgaverne på hver vores måde, hvilket jeg ser som en styrke. Vi er vidt forskellige, men vi vil samme sted hen, og det har været vigtigt, for ellers var vi ikke nået hertil, hvor vi er i dag. Joan vil gerne have styr på tingene, hvilket jeg også vil, men hvor hun måske er lidt mere at alt skal stå snorlige, har jeg på nogen punkter en mere afslappet tilgang til ting, og det er også med til at gøre os til et stærkt team”, lyder det fra Tommy Risgaard.

Godt i gang i Hinnerup

I 2019 fik de pludselig muligheden for at overtage danbolig Hinnerup, hvilket de ikke skulle bruge meget tid på at overveje, til trods for, at de havde mere end rigeligt at se til i Hadsten.

”Vi havde længe talt om, at vi ville prøve at få lidt mere luft, fordi vi gennem mange år havde haft mere end travlt, så vi tog springet og ansatte Mikkel som ejendomsmægler, og så gik der ikke mere end ti dage, så fik vi en opringning fra Hinnerup. Så vi nåede aldrig at få mere luft, fordi Joan tog så til Hinnerup og startede butikken op sammen med Jens (der i dag ejer 33 procent i Hinnerup, red), mens Mikkel og Tommy holdt skansen, og faktisk vækstede i Hadsten. Joan kom så tilbage til Hadsten efter sommerferien sidste år, men her var vi i mellemtiden vokset endnu mere, så vi har endnu ikke fået den mere luft, som vi havde håbet på”, kommer det fra de to mæglere, der skynder sig at tilføje:

”Men vi er bare glade for, at vi har nok at se til. Vi har også fået godt gang i Hinnerup, og har samlet et stærkt team, hvor Jens er blevet medejer og har den lokale forankring, så det er svært at være utilfreds lige nu. Vi er de mest sælgende i 8370, og nu er jagten sat ind i Hinnerup, hvor vi er oppe mod nogle stærke og dygtige mæglere i et marked, der i den grad koger, men hvor vi kan mærke at vi har fået fat og bider de andre i haserne, så det går den helt rigtige vej”

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler