28. maj 2023

Godt år for Sparekassen Kronjylland i Hadsten

Sparekassen Kronjylland havde et rigtig godt 2021, både på landsplan, men bestemt også i Hadsten-afdelingen, hvor væksten af nye kunder og forretningen var god og hvor fokus har været på investeringer.

Boligmarkedet var rødglødende i 2020 og 2021, og ikke blot er der blevet handlet mange helårsboliger, der er også blevet købt og solgt sommerhuse i stor stil, hvilket de også kan nikke genkendende til i Sparekassen Kronjyllands afdeling i Hadsten.

”Der er været rigtig godt gang i handler med ejendomme i hele landet, og det har vi også godt kunne mærke her i Hadsten, hvor vi har rådgivet om både helårsboliger, men også et stort antal sommerhuse, særligt i første halvdel af året. Det har været tydeligt, at folk ikke har opfattet coronaen som en økonomisk krise, og har på den måde ikke været bekymret for at kigge på ”nyt hus”, lyder det fra Jonas Lindgaard, der er privatkundechef i Sparekassen Kronjyllands afdeling i Hadsten.

Her ses Jonas Lindgaard sammen med privatrådgiver Camilla Højvang ved en af Hadstens nye udstykninger ved Over Hadsten Kirke

Noget som der også har været fokus på i 2021 er investeringer i værdipapirer, særligt i forhold til dem, der har mere end 100.000 kroner stående på kontoen. 

”Vi har haft et særligt fokus på at tale placering af indestående med vores kunder, især dem der har mere end 100.000 kroner stående, da man betaler negativ rente af alt herover. Det er nogle ærgerlige penge at skulle betale, og over tid kan det faktisk godt blive til en hel del samtidig med, at inflationen også er med til at forringe opsparingens værdi. Så der har vi rådgivet kunderne om, hvordan de bedst muligt kan få disse penge til at arbejde på en positiv måde, med den risiko der passer til dem. Jo ældre man bliver, jo mindre risiko bør man – alt andet lige – tage, men derfor kan man stadig godt placere opsparingen i en investeringspulje, hvor der er en stor spredning på obligationer og aktier. Har man en lang tidshorisont på pengene, kan man tage lidt mere risiko med mulighed for at få et højere afkast”, siger Jonas og tilføjer:

”Man skal gøre det, som man har det godt med, og når man investerer vil der altid være en vis risiko, men set over en længere periode, så har det altid været fornuftigt at få sine penge ud at arbejde. Selv i denne lidt usikre tid, anbefaler vi vores kunder at blive i deres investeringer og ikke gå i panik. Har man tiden for sig, forventer vi stadig, at investering i obligationer og aktier giver et positivt afkast. Men igen, hvis man føler det er bedst at have dem stående sikkert i banken, så er det det man skal gøre”. 

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler