13. juli 2024

K.E. El-Installation A/S indleder glidende generationsskifte

Hos et af Favrskovs større el-installationsfirmaer, KE EL-Installation A/S, er første store skridt på vejen i et generationsskifte netop taget.
Medarbejderne Jakob Bentsen og Nichlas Kynde Jensen køber sig ind i virksomheden pr. 1. september 2023, og ejer fremadrettet knap halvdelen af aktierne.

Indehaver Torben Eriksen siger: ”Det er naturligvis et stort skridt og en glædelig dag for mig. Jeg har selv overtaget firmaet fra min far, som startede KE tilbage i 1978, og da jeg nærmer mig de 60 år, har jeg gennem de senere år tænkt en del over mulighederne for mit fremtidige exit. Hos os er ordentlighed og ’et ord er et ord’ helt afgørende værdier, og mit ønske er naturligvis, at vores kunder også ud i fremtiden kan genkende og regne med KE, når der sendes bud efter os. Så da Jakob og Nichlas for et års tid siden kom til mig, med ideen om at købe sig ind, tilbød de samtidig en helt optimal løsning på mine overvejelser.”


Både Jakob og Nichlas er indbegrebet af KE. Jakob har været i virksomheden i godt 10 år, og Nichlas er udlært hos KE EL-Installation A/S. Jakob Bentsen begrunder sin investering: ”Jeg har oplevet flere forskellige steder i branchen. Så jeg ved med sikkerhed, at det er her, jeg gerne vil være. Og jeg ønsker at drive firmaet videre i samme ånd og med de samme værdier, som jeg selv har nydt godt af i mange år som ansat.” Nichlas Kynde Jensen bakker op: ”KE er mit andet hjem, og jeg har altid godt kunnet lide at tage ansvar. Jeg har ’en selvstændig’ i maven, så nu lægger jeg selv hånden på kogepladen.”


Torben Eriksen siger: ”Jeg er glad for, at vi nu er 3, der deler ansvaret, opgaven og fremtidsudsigterne, og jeg er taknemmelig for at vide, at KE’s fremtid og vores kultur og ånd er sikret. I mine øjne er vores ledergruppe nu helt optimalt sammensat. Vi har erfaring, viden, dygtighed og rutine i samspil, med lysten til at lære nyt og hele tiden forny os.”


KE EL-Installation A/S er etableret af Kristian Eriksen i 1978 og beskæftiger i dag ca. 16 svende, 6 lærlinge og 2 administrative medarbejdere. Virksomheden dækker hele Østjylland med fokus på Favrskov og Aarhus + omegn og betjener både erhvervs- og privatkunder inden for traditionelt el-arbejde, tele og data, alarm og overvågning samt solceller og varmepumper.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler