24. september 2023

Karsten fik sat skik på smerter i foden

Da ByensNyt forleden lagde vejen forbi Fysioshop i Sundhedshuset fik vi lov til at kigge med, da fysioterapeut Karsten Høgh gjorde brug af klinikkens nye avancerede udstyr.

“Klinikken er sammen, med en klinik i Skanderborg, de eneste i Skandinavien” fortæller Karsten Høgh “hvor man kan tilbyde en særlig digital 3D scanner-opmålt specialtilpasset indlægssål”.

Patienten, der denne dag opsøgte Karsten har i længere tid været plaget med smerter i foden grundet en grim betændelse i svangsenen og opsøgte derfor Fysio-Shop for at høre om de kunne afhjælpe problemet.

Patienten blev i første omgang udstyret med nogle gode kvalitetssåler, men besluttede sig for herudover at få sig et par speciallavede såler.

Karsten lod derfor patienten lave et fodaftryk i en form med blødt skummateriale og satte derefter formen ind i sin digitalscanner.

Her blev fodaftrykket digitalt opmålt, så man bagefter på skærmen kunne se fodens nøjagtige udformning, som sålen så efterfølgende specialproduceres efter.

Efter 10 dage komme sålen retur til klinikken, hvor den endeligt tilpasses det fodtøj, hvori det skal bruges.

“Det kan synes omfattende” siger Karsten “og køber man en specialproduceret sål kan det også godt mærkes på pengepungen, men har man prøvet at have rigtig ondt, er det ikke nok med gode sko, så kan den helt rigtige sål ofte være det der gør forskellen” fortæller han.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler