28. maj 2023

Kreativ og bæredygtig idéudvikling på Djh

Under det innovative motto ’Recycle B-cycle’ har H3 plastmagereleverne på Den Jydske Haandværkerskole arbejdet på udvikling af cykeldele af genbrugsplast. det har bl.a. resulteret i en plastkerne til en cykelsadel, en kædeskærm, en cykelskærm, en nummerpladeholder til brug ved cykelløb og en kopholder, så kaffen kan tages med på cykelturen.

Målet er at få skabt et sortiment til cykler der virker som et genbrugs- eller retursystem, for de forbrugere der gerne vil være lidt grønnere og plast er ikke nødvendigvis i en miljømæssig sammenhæng alene et uhensigtsmæssigt materiale.

”Plast er jo ikke ondt. Man skal bare respektere det og vide, hvordan man behandler det”, siger Mathias Vincent Gregersen, der er elev på DjH og Troels Nymark Pedersen, der er lærer på uddannelsen, mener det er vigtigt, at man besidde høj faglig viden for at kunne møde tidens og fremtidens krav til bæredygtig håndtering af plast. Eleverne skal derfor være i stand til at udvikle løsninger, hvori plast indgår i et bæredygtigt kredsløb.

Kilde: Anne Hansen Aamand

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler