9. december 2023

Laura tester fremtidsmulighederne af på Balderus

På Hadsten Skole har de et 10. klassescenter, hvor eleverne har mulighed for at komme i erhvervspraktik hen over året, for at blive afklaret i forhold til, hvad de skal efterfølgende. En af dem, der har kastet sig ud i et praktikforløb er Laura, der for tiden bliver klogere på kunsten i at restaurere møbler.

Balderus Stoleflet og møbelpolstring, der ligger i den sydlige del af Hadsten, har gang i mange forskellige ting, og her har Laura fået mulighed for at blive klogere på, om det er den vej hun skal efter sommerferien.

“Man kan vælge imellem at komme i erhvervspraktik eller komme på besøg på forskellige ungdomsuddannelser, og jeg valgte så erhvervspraktik, fordi jeg ikke helt ved, hvad jeg vil. Jeg ved dog, at jeg skal lave noget med mine hænder, og derfor var det oplagt at søge ned til Balderus. Nu har jeg været her nogle gange, og er nok kommet til den konklusion, at det er ikke den vej jeg skal, men det har været fedt at prøve, og Balderus er et godt sted at være”, fortæller Laura, da ByensNyt kigger forbi.

Knud Silkjær, der ejer Balderus, synes godt om ordningen for 10. klasse, og kunne godt se en fremtid for Laura hus Balderus, fordi hun, i følge Knud, har et godt håndelag.

“Det har været fint at have Laura her som praktikant, og hun har gået til opgaverne med stor interesse. Vi har forsøgt så godt som muligt, at finde på opgaver, som passer til hende, hvor hun får set, hvad faget går ud på, både det sjove og det, som er knapt så sjovt. Hun får et indblik i, hvordan det er at være på en arbejdsplads, hvilket jeg tror er rigtig sundt og godt, og det er også en vigtig ting at tage med sig. Jeg synes det er ærgerligt, at Laura ikke vil være møbelpolstrer, fordi hun har hænderne skruet rigtig på, men det kan jo være, at hun vender tilbage senere, hvem ved”, kommer det smilende fra Knud.

Det er første år, at Hadsten Skole har tilbuddet om, at man kan komme i erhvervspraktik i løbet af året, og Laura har også været forbi tømrerfaget og en mekaniker, uden at hun endnu har fundet det helt rigtige.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler