24. maj 2024

Løbeshop.dk vil erobre Europa

I 2005 startede Løbeshop.dk op i Søndergade, hvor Bogormen Hadsten har til huse i dag. Dengang var det en sidegesjæft, mens det i dag har udviklet sig til en virksomhed, der har godt 40 ansatte og på den gode side af 6000 varenumre samt Europa som sit nye marked.

Løbeshop.dk blev startet af Jonas Mørkøre Andersen og hans far, Ruben Andersen, der dengang ejede sportsbutikken i Søndergade. Sidenhen er Rubens kone, storebror Rolf og lillesøster Sarah blevet en del af virksomheden, og det er også dem, der i dag ejer Løbeshop.dk.

”Det var Jonas og min far, Ruben, der opdagede, at flere og flere kom ind i butikken, og tog billeder af skoene, således at de kunne sammenligne priser på nettet, og så begyndte det lige så stille at tage fart med en online-shop, for at få en del af kagen. Det blev dog hurtigt for småt i Søndergade, og man flyttede til større lokaler i Hadsten Erhvervspark, hvor jeg så samtidig blev en del af virksomheden”, fortæller Rolf Mørkøre Andersen, der er COO i Løbeshop.dk, hvilket på dansk betyder vicedirektør.

”Her blev det dog også hurtigt for småt, og så flyttede vi til Brogårdsvej, hvor vi overtog nogle bygninger efter en anlægsgartner. Vi lejede også nogle lokaler på Mågevej, men til sidst blev dette også for trangt og for omstændigt, og så viste muligheden sig heldigvis i den gamle Trelleborfabrik, som blev købt og omdannet til de lokaler vi sidder i i dag. Resten af bygningen er kontorlokaler for mindre virksomheder samt Loop”

Rolf Mørkøre Andersen i de nye lokaler i Hjulfabrikken

Fysisk butik er et overstået kapitel

Løbeshop.dk har indtil for et par år siden, også haft en fysisk butik i Aarhus, men den er nu lukket, og man har valgt at koncentrere sig om webhandel og skåret helt ind til det oprindelige, nemlig løbesko og udstyr til løb.

”Vi fandt nok ud af med i butikken i Aarhus, at vi er bedst til drive onlinehandel, og derfor gav det ikke så meget mening, at fortsætte med den fysiske del. Vi har også droppet at åbne det showroom, som vi ellers havde gjort klar til i underetagen, og i stedet er kundeservice rykket ind der, og på sigt bliver der mulighed for at hente sin varer her i stedet. Mange af vores kunder bor i nærheden, og der kan det næsten virker fjollet, at pakken bliver sendt med posten, så nu bliver det muligt at hente den i Hjulfabrikken”, fortæller Rolf og fortsætter:

”Vi er også gået helt tilbage til det vi oprindeligt startede med, altså løb, og det har vist sig at fungere rigtig godt. Vi har over 6000 varenumre, så vi har rigeligt med varer at holde styr på, og bag hver enkelt varenummer kommer så de enkelte størrelser, så der er godt fyldt op på vores lager”

Klar til at indtage Europa

Løbeshop.dk har i nogle år været tilstede på det norske og svenske marked, og er nu i gang med at udvide til Holland, England og Belgien. Samtidig er flere lande på vej, men hvilke det bliver, må forblive en hemmelighed lidt endnu.

”Vi er blevet særdeles godt modtaget i Holland, hvor vi startede op sidste år, og så har vi fået en vanvittig god start i England i april, og her bliver det spændende at se, om det skyldes corona, eller om vi bare har ramt helt rigtig i forhold til deres marked. Tyskland kommer senere i år, og så kommer der nye lande til næste år, og fælles for det hele er, at det skal drives her fra Hadsten, både kundeservice, udvikling og lager. Det kan sagtens lade sig gøre logistisk, fordi der er gode forbindelser til det meste af Europa på et par dage. Vi føler at vi hører til i Hadsten, så her tænker jeg, at vi bliver i de næste mange år, jeg kan i hvert fald ikke se, hvorfor vi skulle flytte”, lyder det fra Rolf til ByensNyt.dk.

Udsigten fra Løbeshop.dks lokaler ud over Hadsten er storslået, og kommer faktisk ikke til sin ret på dette billede
Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler