20. juli 2024

Nu ryger håret – frisørerne har igen åben

Mange har nok glædet sig til 6. april, da det er datoen for genåbningen af landets frisører, der har været nedlukket siden 23. december sidste år.

En stor del af befolkningen har spejdet efter datoen for, hvornår de igen kunne få trimmet noget af håret, der for manges vedkommende er tæt på at komme ud af kontrol. I dag kan de første så blive klippet, og hos Byens Frisør i Hadsten var glæden stor, både hos Bente, der ejer salonen, og den første kunde der skulle klippes 08.15.

“Det er virkelig en glædens dag, som vi har set frem til. Det er næsten helt underligt at være tilbage igen efter så mange måneder, men det er skønt at vi nu kan åbne igen. Jeg har fået ordnet en masse praktiske ting derhjemme, som jeg normalt aldrig har tid til, så lige på den front har det været fint, men jeg ville da hellere have været her”, kommer det fra Bente Frederiksen, da ByensNyt kigger ind, lige inden det går løs med første klipning.

Nu venter der en periode med klipning non-stop, og de næste tre uger er alle tider booket, så har man endnu ikke fået en tid, må man altså væbne sig lidt med tålmodighed.

“Alle tider er optaget de næste tre uger, og vi er her begge fra morgen til aften, så vi får nok at se til. Vi har også lagt lidt pauser ind hist og her, så vi ikke kommer bagud, fordi der er ingen tvivl om, at nogle klipninger kommer til at tage ekstra lang tid. Vi skal først have klippet alt det grove af, inden vi kan begynde at forme håret, så det kommer for manges vedkommende til at tage lidt længere tid denne gang”, fortæller Bente, inden hun gør klar til dagens første kunde, der har taget blomster med til salonen.

“Jeg har set frem til denne dag, fordi jeg plejer at blive klippet en gang om måneden, så jeg er efterhånden noget langhåret. Jeg har taget blomster med, fordi det synes jeg de fortjener, og så skal jeg hjem og hejse flaget, fordi det er i den grad en festdag”, lyder det fra Layla, der er første kunde i salonen i 2021.

Høj sol og flag i Søndergade på åbningsdagen for frisørerne.
Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler