15. juni 2024

Ny TV kanal ser dagens lys i Hadsten

Når 2019 bliver til 2020, så ser en helt ny TV-kanal dagens lys. Med bopæl i Hadsten begynder TVHuset Favrskov nemlig at sende to timer om ugen på Kanal Østjylland. De starter 1. januar klokken 21 med en nytårskoncert.

Det er Lasse og Linda, som henholdsvis hedder Bøcker og Callesen til efternavn, der står i spidsen for den nye kanal. ByensNyt.dk tog forbi de to iværksættere for at høre mere om kanalen, og lad det være sagt med det samme, det er to idérige personer, der står i spidsen for TVHuset Favrskov. Derfor er denne artikel, et meget lille sammendrag af vores samtale, der varede i halvanden time. Skal man opleve, hvad de to gerne vil, så skal man stille ind på kanalen.

Det bliver en kanal, der kommer til at henvende sig til det yngre publikum mellem 15 og 25 år, og det er ikke helt tilfældigt, at det lige bliver den målgruppe, som de sigter efter.

”Vi vil gerne i kontakt med de unge, og prøve at give dem nogle bud på, hvad samfundet er for en størrelse. Medier er noget helt andet i dag, end for få år siden, og unge i dag, forholder sig helt anderledes til for eksempel demokrati og ytringsfrihed end vi selv gjorde i den alder”, fortæller Lasse og fortsætter:

”Vi kommer derfor til at tale om personlige, sociale, økonomiske eller samfundsmæssige udfordringer, og de mange inspirerende tilbud i institutionerne, uddannelsessystemet, civilsamfundet og i erhvervene. Vi vil se på alt, der står i vejen for en opbyggelig fremtid i Favrskov Kommune med fokus og vinkel på lokale løsninger”

 Ud over fokus på de unge, så vil kanalen også kigge på kulturen og foreningslivet, og så har de en masse andre ting i støbeskeen. De vil være tilstede, hvor tingene sker, og efter godt halvanden times samtale, hvor idéer og tanker om alt mellem himmel og jord er blevet præsenteret, går jeg derfra med en klar fornemmelse af, at lige her, midt i Hadsten, der kommer til at ske nogle ret spændende ting de kommende år. Med den idérigdom og entusiasme jeg blev mødt med, så kan det her kun blive godt.

Lasse Bøcker har lavet lokal TV og radio i mange år, og det er blandt andet ham, der står for den tekniske del, så Kanal Østjylland, herunder TVHuset Favrskov, kommer ud til seerne. Linda Callesen er selvstændig konsulent, hvor hun gennem sin virksomhed hjælper virksomheder med medarbejdertrivsel og lederkompetencer.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler