28. maj 2023

Stor tilfredshed med kommunens tilskud til kompetenceløft

Favrskov Kommune står bag en pulje til det lokale erhvervsliv, hvor virksomheder i Favrskov kan få 5.000 kr. i tilskud til kompetenceløft i virksomheden og nu er der igen frigjort en samlet pulje på 100.000 kr.

Allerede for et år siden skrev vi på ByensNyt om muligheden for at få tilskud fra kommunen til kompetenceløft og det er bl.a. de positive tilbagemeldinger fra det, som får kommunen til at gentage succesen.

Jørgen Schytter på Erhvervskontoret i Ågården

Man kan eksempelvis få tilskud til kompetenceløft inden for økonomistyring, digital markedsføring, logistikstyring, salg og ledelse. Der ydes derimod ikke tilskud til rekruttering, direkte markedsføringsudgifter, anlægsinvesteringer, maskinindkøb og køb af software og den slags.

“Vi synes det er en fremragende idé” siger Jørgen Schytter fra Favrskov Erhverv. “Det er en rigtig god mulighed for særligt de små og mellemstore virksomheder, der på den måde kan få et indtryk af hvad mange af kommunens lokale rådgivere kan hjælpe dem med og vi hører allerede nu, at det mange steder har givet et løft og været med til at gøre en reel forskel” siger han.

En af de lokale rådgivere der har gennemført flere kompetenceløft hos lokale virksomheder er OnlineSynlighed.dk, der ligger i Østergade på første sal oven på Vestjysk Bank. Virksomheden hjælper bl.a. deres kunder med at gøre dem mere synlige på internettet og til at håndtere de sociale medier.

“Ja, vi har gennemført flere kompetenceløft, som er baseret på kommunens tilskud” fortæller virksomhedens direktør John Nielsen. “Vi har valgt at bakke op om tiltaget ved at reducere vores honorar en smule, så virksomhederne oplever at få et reelt udbytte af det beløb som kommunen bidrager med. Men vi har også nogle kunder, der har valgt at købe et større kompetenceudviklingsprojekt og har så fået op til 5.000 kr. af det samlede honorar dækket af kommunen og på den måde gennem tilskuddet opnået mere, end de ellers ville. Jeg tror virkelig på, at det kan hjælpe de små virksomheder videre, så vi synes det er en rigtig god idé” siger han.

Helle fra Mrs. Jones i Søndergade er en af dem, der netop har benyttet sig af kompetenceløft fra OnlineSynlighed.dk med tilskud fra kommunen. “Det er bare godt at kommunen gør det – mer af det!” siger hun begejstret da ByensNyt kigger forbi.

Vi brugte en halv dag sammen med John og hans medarbejdere og det var bare godt. Vi nåede virkelig meget, så jeg er glad for at kommunen gør sådan noget. Det er vigtigt, at vi butikker er synlige på de sociale medier, hvor kunderne er og er synlige på den rigtige måde. Det vidste jeg jo godt, men sådan en halv dag hos OnlineSynlighed.dk giver virkelig udbytte. Jeg forsøger faktisk i forvejen at være ret aktiv på de sociale medier og jeg blev både bekræftet i noget af det, som jeg allerede gør, men lærte også rigtig meget nyt, som jeg nu prøver at bruge aktivt i hverdagen. Vi må jo prøve at følge med og være med, hvor det sker” smiler hun.

“Og puljen er nem at søge, meget brugervenligt, det kan simpelthen ikke være nemmere, så jeg kan kun anbefale det. Hvis man må benytte sig af muligheden mere end en gang, er jeg helt sikkert klar igen, men ellers er jeg slet ikke afvisende for selv at betale det hele, for det har bare været godt” slutter hun.

Marie-Louise fra Bogormen har også benyttet sig af ordningen. “Ja, jeg har fået hjælp til at lægge en strategiplan fra en lokal konsulent” fortæller hun. “Vi butikker kører nogen gange lidt fra hånden til munden og tager tingene som de kommer men nu har jeg gennem en række møder fået større fokus på at have det lange lys tændt. Vi har fået sat et retning og så har jeg været hjemme og arbejde med det, som vi har talt om, og så er der bagefter blevet fulgt op på det. Så det har bestemt været godt”, siger hun.

Noget af det som Marie-Louise nu har i støbeskeen og som hun er i færd med at planlægge er et lille bogudsalg senere på måneden og så er hun ved at lægge rammen for nogle skolearrangementer som skal finde sted med start hen over foråret. Det er vigtigt, at have øje på det, der venter længere fremme, så vi ikke bare løser tingene i takt med, at de sker. Der har kompetenceløftet været en god hjælp” slutter hun. “Fedt at kommunen støtter op om det”.

Ejer du en lokal virksomhed og vil du også gerne i betragtning til et kompetenceløft til dig eller dine medarbejdere, så kan du læse mere her: Kompetenceløft.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler