24. september 2023

Webapoteket indgår strategisk ægteskab med Matas

Apotekter Lars Persson kan til ByensNyt i dag afsløre, at Matas-koncernen køber selskaberne Apo-It ApS og Web-Apo ApS, for i alt 86 mio. kr.

De to selskaber har hidtil været ejet af apoteker Lars Persson og udgør i realiteten indkøbs- og logistikmotoren og IT-driften for Webapotektet i Hadsten.

Stifter Trine Persson har fortsat bevillingen og er fortsat direktør og apoteker i samt ejer af webapoteket, der officielt hedder Gazelle Online Apotek. De to parter har således indgået et strategisk samarbejde om den fortsatte vækst i webapoteketet.

“Det er klart, at det for os har taget et omfang, som vi næsten ikke havde turdet håbe på, da vi startede webapoteket” fortæller Lars Persson til ByensNyt. “Det hele er jo oprindeligt igangsat for private midler og i dag, hvor vi samlet beskæftiger 60 medarbejdere og omsætter for et trecifret millionbeløb i onlinehandel og endog fortsat vækster kraftigt, så skal der jo ikke meget til, før korthuset vælter. Så det er også en lettet apoteker du taler med i dag” siger han.

“Men jeg er naturligvis også stolt over, at vi kan etablere et strategisk samarbejde med så markant en aktør på det danske online- og detailmarked som Matas. Matas er et af landets mest kendte og velrenommerede brands og når de har valgt at gå i samarbejde med os, så må det jo vidne om, at vi har gjort et eller andet rigtigt” lyder det stolt fra Lars Persson. “Nu vil jeg fremover hellige mig mine to apotekter i Hinnerup og Hadsten og den fortsatte udvikling af Sundhedshuset. Og så vi jeg fra sidelinjen og dog tæt på glæde mig over, at der nu er kommet en markant spiller på banen, som har alle forudsætninger for at videreudvikle og sætte endnu mere turbo på væksten i webapoteket” slutter en glad Lars Persson.

Prisen for de to selskaber er på 65,6 mio. kr. plus yderligere betingede vederlag på op til i alt 20 mio. kr.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler