8. december 2023

Et ualmindeligt højskoleforår lakker mod enden

Der er normalt ikke mange unge mennesker at finde på Østergade 49, når kalenderen viser sidst i juni måned. Derimod plejer Hadsten Højskole at være i gang med de sidste forberedelser, inden sommerkurserne skal begynde. Men sådan er det ikke i år. 

Højskolen myldrer stadig med unge mennesker, der så småt forbereder sig på igen at tage afsked med hinanden, efter et forår, der har været markant anderledes end forventet. Efter mere end to måneders tvunget Coronapause, fik eleverne den 1. juni mulighed for at vende tilbage og afslutte det forløb, der blev taget fra dem. 

“De seneste fire uger har eleverne vist, at trods nye krav om familiegrupper og afstand, skulle det ikke forhindre dem i at få det bedste ud af den sidste højskoletid. Blandt andet fik de på rekordtid stablet en festival på benene, uden noget forgangseksempel at følge, hvor de selv stod for taler, livemusik og tombola, hvor byens butikker gavmildt havde doneret alverdens præmier”, fortæller Tobias Birk Hansen, der er kommunikationsmedarbejder på Hadsten Højskole, til ByensNyt.dk.

Derudover har de naturligvis også stadig deltaget i undervisning hver dag, samt haft travlt med havespil, vandkampe og bålhygge om aftenerne. Efter to dages grundig rengøring af skolen, venter nu kun den afsluttende fest, inden eleverne igen forlader skolen lørdag eftermiddag. Denne gang for ikke at vende tilbage. Dog er der nok ingen tvivl om, at Foråret 2020 vil blive husket mange år frem. Forhåbentligt for alle de gode oplevelser som eleverne fik, på trods af nogle uforudsete forhindringer. 

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler