13. juli 2024

FamilieMessen udskydes til oktober

I efteråret sidste år, blev foreningerne bag Familiemessen i Hadsten (HSK Fodbold, Hadsten Håndbold og Hadsten Hawks), enige om at udskyde Familiemessen anno 2020 frem til d. 18/4-2021, grundet de stigende smittetal i den periode og de restriktioner man ville blive underlagt, som man følte ville devaluere produktet. 

Nu er Familiemessen helt aflyst, men vil komme tilbage igen i efteråret 2021, på sin normale dato, den sidste søndag i oktober, i år d. 24/10. 
Der var bred enighed mellem foreningerne, om at den nuværende situation ikke ville tillade at man allerede i april ville kunne afholde messen nogenlunde på normal vis.
 
”Vi havde håbet at samfundet var mere åbent nu. Men med forlængelse af restriktioner frem til 28/2 for nu, og derefter måske enten en forlængelse, men ellers en langsom genåbning, vil ikke tillade os midt i april at kunne afholde messen, som vi nogenlunde plejer. Derfor var der enighed blandt foreningerne om, at vi må aflyse i denne omgang og så vende tilbage d. 24/10, på vores normale dato, hvor vi absolut forventer situationen er en helt anden med vacciner og lignende i spil hen over de kommende halve år”, udtaler arrangør Simon Buus Olsen. 

Der har ellers været god opbakning til en forårsmesse, kan han berette. 

”På trods af høje smittetal og nedlukninger, så har lokale foreninger, virksomheder og lignende bakket rigtig stærkt op om en messe d. 18/4. Men vi vil ikke give dem et halvt produkt, som så senere vil skade produktet i sin helhed, næste gang vi skal afholde det. Så hellere kigge fremad, og få fuld styrke på messen igen til efteråret”. 

Familiemessen i Hadsten oplevede i 2019 sit største besøgstal til dato, med over 3.000 besøgende på 6 timer den sidste søndag i oktober. Det håber Simon at man kan slå når man til oktober igen slår dørene op til det han selv kalder Østjyllands hyggeligste familiemesse. 

”Jeg tror rigtig mange brænder for at komme du og opleve noget igen, ovenpå det sidste års nedlukning og restriktioner. 
Så vi går naturligvis efter fuldt hus på besøgstallene og samtidig at få et bredt funderet felt af udstillere, så vi igen kan få skabt en unik dag for både udstillere og besøgende”, slutter han af. 

Alt overskuddet fra Familiemessen går til de tre idrætsforeninger bag, til at udvikle nye initiativer og projekter, som kan få flere i bevægelse og aktivitet i lokalområdet. 

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler