13. juli 2024

Favrskov Gymnasium gennemførte virtuelt orienteringsarrangement

Mandag aften havde knap 120 kommende elever og deres forældre tilmeldt sig Favrskov Gymnasiums virtuelle orienteringsarrangement.

Var du forhindet og vil høre mere, fortæller Byens Nyt her lidt om arrangementet med vigtige links til hvor du kan finde yderligere information.

Deltagerne blev budt velkommen af rektor Morten Schytte Caspersen, der indledte med at fortælle om, at Region Midtjylland har besluttet at indføre et kapacitetsloft på i alt 266 elever for det kommende skoleår. Det betyder dermed, at der ikke er 100% garanti for at man kan få en plads på gymnasiet til sommer, eller ikke selv om man bor i kommunen. Der er dog en meget stor sandsynlighed for at du kan blive optaget, hvis du har Favrskov Gymnasium som første prioriteret. Du kan læse mere her.

Efter rektors præsentation kom de to elever Anne og Harald på banen og fortalte levende om, hvordan det er at være elev på gymnasiet. De gav også en række gode råd til de kommende elever:

Vær sikker på at du er klar og at det er det du vil

Giv noget af dig selv

Træk stikket en gang imellem, du kan alligevel ikke nå at være med i det hele og heller ikke nå det hele.

Tag det seriøst, men husk også at have det sjovt

Anne og Harald fortalte også om de mange udvalg og aktiviteter der på gymnasiet og hvis du vil møde “nice mennesker” kan du engagere dig i FG redder verden eller FG tarteletter. Derudover er der masser af muligheder for at udfolde sig i en 1. g dyst, en idrætsadg, musical og meget mere. Efter arrangementet sad Anne og Harald klar i chatten til at besvare spørgsmål.

Elever og lærere gav derefter en grundig orientering om de 18 studieretninger man kan vælge på FG. Der er fire hovedgrupper, hvorindenfor retningerne kan vælges.

De fire hovedgrupper er:

  • Sproglige
  • Naturvidenskabelige
  • Musiske
  • Samfundsfaglige

Med gejst og engagement fortalte lærere og elever om fordelene ved netop deres studieretning med masser af gode eksempler på indhold og historier fra hverdagen på skolen.

Så hvad du enten du vil løse klimakrisen, blive fuldtidsmusiker, læge, gartner eller blot klogere på verden og dig selv, så er FG et godt valg lød det og man får masser af mulighed for at få indflydelse på det man dykker ned i.

Favrskov Gymnasium har masser af yderligere information på deres hjemmeside om de enkelte studieretninger og om fag og skriftlighed på gymnasiet ligesom der er udarbejdet en folder til kommende elever, der kan downloades fra hjemmesiden.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler