6. december 2023

For første gang i 15 år: Udsolgt i efteråret på Højskolen

Hadsten Højskole går et travlt efterår i møde. I søndags ankom efterårseleverne, og for første gang i over 15 år er der udsolgt på efterårsholdet.

Dermed fortsætter den tendens, som højskolen har oplevet de seneste år, med en øget tilstrømning af elever. Den store tilslutning glæder forstander Jacob Kjærsgaard Mortensen.

“Vi er vant til at have store hold på Hadsten Højskole, men tempoet for tilmeldinger og længden af ventelisten har virkelig overrasket os dette efterår. Og den samme tendens er allerede klar for det kommende forår, siger forstanderen, der samtidig glæder sig over den bevågenhed, der for øjeblikket er på højskolesang og højskolens værdier.

En del af den øgede tilslutning kan tilskrives den nuværende Corona-situation. De unge mennesker har ikke længere mulighed for at tage ud at rejse, og derfor er højskolen blevet en mulighed, som langt flere overvejer i år:

“Der er ingen tvivl om, at den nuværende situation omkring Corona spiller en rolle i den enorme søgning, vi oplever i øjeblikket. Men det er også en foreløbig kulmination på en udvikling vi har kunnet konstatere de seneste år – og det er meget glædeligt”, siger Jakob Kjærsgaard Mortensen og tilføjer:

“Men det er også en stor udfordring, da vi jo gerne vil løse situationen med at lave god højskole og samtidig forholde os meget seriøst til Coronaproblematikken på bedste måde”

Efterårsholdet løber fra den 16. august og 18 uger frem, med afslutning den 19. december.

Relaterede artikler