17. juni 2024

Fra Flaskedreng til FN

Under denne overskrift gav den tidligere danske ambassadør i FN Ib Petersen et sjældent indblik i diplomatiet, da Lions Club Hadsten havde inviteret Hadsten Rotary Klub til det traditonsrige årsmøde mellem de to klubber, der i år fandt sted i Hadsten Sangforenings Lokaler d. 20. november.

Ib Petersen er oprindelig fra Hadsten, hvor han som dreng gik på Østervangsskolen, spillede håndbold i Vissing Hadsten, gik til dans hos Søren Jensen og var flaskedreng i P.O. Superland. Siden kom han i gymnasiet, blev cand scient pol på Århus Universitet og startede i Udenrigsministeriet i 1985.

Her har han bestridt en lang række ledelsesposter kulminerende med et af de højeste embeder en dansk diplomat kan opnå nemlig som dansk ambassadør i FN i New York. Ib Petersen gav mødedeltagerne et unikt indblik i de mange spændende oplevelser han har haft på flere kontinenter gennem sin tid i Udenrigsministeriet. Han fortalte om det tætte samarbejde han har haft med flere udenrigs- og udviklingsministre gennem tiden fra Per Stig Møller over Lene Espersen, Villy Søvndal, Ulla Tørnæs og Søren Pind med flere og ikke mindst gav han et spændende indblik i en ambsassadørs hverdag. Et sjældent møde med en top-embedsmand bosiddende på Sjælland, der blot var vendt hjem til Hadsten for en kort bemærkning.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler